Tajné párty v Amerike, zážitky s Lundqvistom. Húska hovoril Z voleja

Adam Húska v drese New Yorku Rangers.
Adam Húska v drese New Yorku Rangers. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. máj 2021 o 16:30 (aktualizované 13. máj 2021 o 21:44)

Hosťom talk šou Z voleja bol hokejový brankár Adam Húska.

BRATISLAVA. Narodeniny oslávil tortou do tváre od Júliusa Hudáčka. K slovenskej reprezentácii, ktorá sa pripravuje na majstrovstvá sveta v hokeji 2021 sa tento týždeň pripojil aj brankár Adam Húska.

"Ten, čo má narodeniny, dostane šľahačku do tváre. Vždy som sa pýtal, či to naozaj tí hráči nečakajú, keď sa to deje stále, ale popravde, ani ja som to neočakával, ale bolo to veľmi milé,“ smial sa v talk šou Z voleja brankár Adam Húska.

Doposiaľ nemá skúsenosti so žiadnymi seniorskými zápasmi na majstrovstvách sveta. O tom, že by mohol ísť na svetový šampionát, sa rozprával s realizačným tímom prvýkrát asi v polovici apríla.

Pozícia jednotky? Prečo nie?

V reprezentácii bude pravdepodobne až tretím brankárom. Už viackrát sa však stalo, že brankár, ktorý mal byť pôvodne náhradníkom, nakoniec odchytal väčšinu stretnutí. 

Podobná situácia nastala aj na MS 2012 v Helsinkách, kde Ján Laco svojimi výkonmi pomohol Slovensku k striebru. 

Ako by Húska reagoval, keby sa aj on nečakane stal jednotkou? „Prečo nie?“ odpovedal bez váhania. 

O čom hovoril Adam Húska v talk šou Stana Benčata Z voleja?

  • Aké sú rozdiely vo vzťahoch medzi hráčmi v NHL a AHL?
  • Prijali ho medzi seba aj hráči New Yorku Rangers?
  • Ako vyzerá študentský život v Amerike?
  • S kým z českej reprezentácie je veľmi dobrý kamarát?
  • Ako vníma svoje šance dostať sa do hlavného tímu New Yorku Rangers? 
  • Čo hovorí na trénera Craiga Ramsayho?

Práve majstrovstvá sveta z roku 2012 patria k jeho prvým veľkým hokejovým spomienkam z pohľadu fanúšika. "Sledoval som ich na základnej škole," hovoril.

Mnohí hokejisti, najmä brankári, sú často známi svojskými zvykmi. Húska však k nim nepatrí. Má svoju obľúbenú rozcvičku a pred každým zápasom si na štadióne dá šálku kávy. Nič špecifické však nerobí.

"Nič také nemám, že keď si dám najprv pravú korčuľu, tak sa vyzujem a začnem od ľavej,“ vravel. 

Slováci nastúpia v poslednom zápase základnej skupiny na MS proti Čechom. Húska však patrí k mladej generácii hráčov a rivalitu medzi Českom a Slovenskom už tak veľmi nevníma. 

"Myslím, že Česko proti Slovensku ako derby berú najmä fanúšikovia. Hráči to berú viac ako bežný zápas," hodnotil.

Stretnutia s Lundqvistom

Slovenský brankár pôsobí v organizácii New York Rangers. Je síce súčasťou farmárskeho tímu, no bol už aj s hráčmi z hlavného tímu Rangers, kde dlho pôsobil legendárny švédsky brankár Henrik Lundqvist. 

Húska mal možnosť stretnúť sa s ním. Švédsky brankár je známy aj ako muž, ktorý si dáva záležať na svojom outfite. "Bežne chodí oblečený, ako by mal ísť na svadbu. Jeho meno je značka. Je to pán," zhrnul Húska.

Hoci Lundqvista obdivuje, brankárske vzory nikdy nemal. "Vždy som si viac len užíval hokej. Poznal som brankárov, sledoval ich, snažil som sa z každého niečo zobrať, ale niekoho kopírovať určite nie," hovoril. 

Okrem športu hovoril aj o súkromí. Húskova priateľka je Američanka. Momentálne je však spolu s ním na Slovensku a veľmi sa jej tu páči. Zaujala ju príroda, ale aj kaviarne.

"V Amerike posedenia v reštaurácii na terase nebývajú. Veľmi sa jej páči, že si tu môže posedieť s kávou na terase," hovoril.

Zaujalo ju aj slovenské jedlo. "Chutia jej halušky, slivkové gule a palacinky," vravel Húska.

V Amerike sa okrem hokeja venuje aj štúdiu. Študuje odbor, ktorý by na Slovensku mohol mať názov marketingová komunikácia. Zatiaľ ešte školu nedokončil, no má to v pláne. "Je to dôležité do života mať aj školu," myslí si Húska.

V USA si môžu legálne kúpiť alkohol ľudia, ktorí dovŕšili 21 rokov, ale študenti v Amerike sa vedia vynájsť. "Samozrejme, boli aj tajné párty," priznal mladý Slovák.

Talk šou Z voleja

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Tajné párty v Amerike, zážitky s Lundqvistom. Húska hovoril Z voleja