Slovensko na MS v hokeji 2021
Slovensko
MS v hokeji 2021
24.05.2021, Skupina A
3 - 1
0:0, 1:1, 2:0
ROC (Rusko) na MS v hokeji 2021
ROC (Rusko)

Požiarny poplach v noci v hoteli? Liška Z voleja upodozrieval Rusov

Adam Liška zhodnotil doterajšie vystúpenie Slovákov na MS.
Adam Liška zhodnotil doterajšie vystúpenie Slovákov na MS. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat, Sportnet|24. máj 2021 o 00:00

Hosťom v talk šou Z voleja bol Adam Liška.

RIGA, BRATISLAVA. Ruské prostredie a mentalita sú mu dobre známe. Čaká ho tretia sezóna v KHL v drese Čerepovca.

V Rige už s Rusmi, ktorí sú najbližšími súpermi Slovákov na MS v hokeji, zažil reprezentačný útočník Adam Liška jednu zaujímavú príhodu.

„Pred začiatkom majstrovstiev sveta sme mali v hoteli požiarny poplach o druhej v noci. Nikto nevedel, či je to cvičenie alebo je to naozaj. Všetci sme išli dole a hneď sme podozrievali Rusov, čo to zase vyviedli,“ pousmial sa Liška.

Rusi boli jediní, ktorí z hotela nevyšli. A možno sa im len nechcelo schádzať dole z 24. poschodia, na ktorom sú ubytovaní.

„Videl som okrem nás aj Čechov, Nórov a ďalšie tímy. Okrem Rusov. Preto sme podozrievali ich. Doteraz sme sa nedozvedeli, čo poplach spustilo,“ povedal Liška.

Napriek úspešnému vstupu do šampionátu sú slovenskí hokejisti stále nohami na zemi. Cieľom je postup do štvrťfinále, v ktorom Slovensko nebolo už osem rokov.

„Nemáme v tíme megahviezdy. Našou najväčšou zbraňou je tímová hra. Musíme držať spolu, potom máme šancu na úspech,“ uviedol Liška.

V bubline v hoteli najradšej trávi čas so spoluhráčmi v masážnej miestnosti. Slovenskí maséri vedia zakaždým navodiť správnu atmosféru.

„Veľa času trávime aj hraním kariet. Chlapci vždy vedia, aké mám karty. Asi musím začať chodiť v maske. Občas si ešte zahráme stolný tenis alebo šípky," vravel Liška.

O veľké peniaze radšej nehrajú, aby neboli jeden na druhého nahnevaní.

Raz za nami k stolu prišiel tréner Ramsay. Povedal, že hádam nehráme o veľa peňazí, pretože pozná prípady, keď sa pre to hráči medzi sebou znenávideli. U nás to nehrozí, hráme o drobné," povedal Liška.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Požiarny poplach v noci v hoteli? Liška Z voleja upodozrieval Rusov