Nepríjemná správa. Slovensko si na MS U20 musí poradiť bez jedného z lídrov

Jakub Demek (v strede) v drese Edmonton Oil King v juniorskej WHL.
Jakub Demek (v strede) v drese Edmonton Oil King v juniorskej WHL. (Zdroj: Jakub Demek)
Sportnet|29. nov 2022 o 16:15

Snažím sa dať dokopy čím skôr, ale nedá sa to urýchliť, povedal.

BRATISLAVA. Talentovaný útočník Jakub Demek s veľkou pravdepodobnosťou neposilní Slovensko na MS v hokeji do 20 rokov 2023.

Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. Šampionát sa uskutoční od 26. decembra 2022 do 5. januára 2023, Slováci postupne vyzvú USA, Fínsko, Švajčiarsko a Lotyšsko.

Devätnásťročný Demek mal patriť medzi najskúsenejších hráčov tímu. Počas preloženého juniorského šampionátu v letnom termíne sa však zranil.

Následne musel absolvovať operáciu ramena. Slovenský mladík sa však do začiatku turnaja nestihne vrátiť do súťažného diania.

"Stále som vo fáze rehabilitácie. Snažím sa dať dokopy čím skôr, ale nedá sa to urýchliť. Začal som individuálne po tímovom tréningu trénovať na ľade, vykonávam aj cviky na to rameno. Robím všetko tak, ako mi povedia doktori," povedal Demek pre tvnoviny.sk.

Demek opísal, že prvé štyri týždne po operácii boli náročné. "Ruka strašne bolela, nemohol som ani spať, len ležať v jednej polohe. Postupne som ju však začal rozhýbavať a, chvalabohu, aj bolesť sa zmiernila," pokračoval.

Jakub Demek (v strede) v drese Edmonton Oil King v juniorskej WHL.
Jakub Demek (v strede) v drese Edmonton Oil King v juniorskej WHL. (Zdroj: Twitter @EdmOilKings)

Mladý Slovák v roku 2021 prešiel draftom NHL, keď si ho v 4. kole zo 128. miesta vybral klub Vegas Golden Knights. A práve Vegas mali v rozhodnutí hlavné slovo.

"Vedenie klubu mi účasť na šampionáte vyslovene zakázalo, keďže nechce, aby som si na jednom turnaji obnovil zranenie a bol opäť mimo na niekoľko mesiacov, nebodaj ešte dlhšie," dodal Demek pre tvnoviny.sk.

Ten sa stal nedávno súčasťou výmeny v rámci juniorskej WHL. Z tímu Edmonton Oil Kings sa presunul do klubu Kamloops Blazers.

V minulej sezóne v drese Edmontonu v 55 stretnutiach pozbieral 54 bodov za 20 gólov a 34 asistencií. Súťaž dokonca aj vyhral a v play off k triumfu prispel 17 bodmi za 5 gólov a 12 asistencií v 19 dueloch.

V prebiehajúcom ročníku zatiaľ nehral. Pre operáciu sa nezúčastnil ani na kempe Vegas. Po roku si však opäť môže zahrať aj na prestížnom Memorial Cupe.

O slávny pohár hrajú víťazi troch kanadských junioriek (WHL, OHL, QMJHL) a ďalší klub, ktorý podujatie organizuje. V roku 2023 sa bude hrať práve na ľade v Kamloops.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nepríjemná správa. Slovensko si na MS U20 musí poradiť bez jedného z lídrov