Vlani ho draftovalo Vegas. Demek mení dres, bývalý manažér mu ďakuje

Jakub Demek počas zápasu kanadskej juniorskej ligy WHL.
Jakub Demek počas zápasu kanadskej juniorskej ligy WHL. (Zdroj: Twitter @EdmOilKings)
Oh my Hockey|15. nov 2022 o 08:18

Jakub Demek sa sťahuje do Kamloops.

EDMONTON, KAMLOOPS. Jakub Demek už nebude hrať za Edmonton Oil Kings. V utorok bol súčasťou výmeny do klubu Kamloops Blazers.

Slovenský útočník má vysokú cenu. Blazers zaňho zaplatili voľbami v prvom, druhom, treťom aj štvrtom kole draftu do CHL.

Zostane vo Western Hockey League. V minulej sezóne tu v 55 stretnutiach pozbieral 54 (20+34) bodov. Súťaž dokonca aj vyhral a v play off k triumfu prispel 17 (5+12) bodmi v 19 dueloch.

"Nedá sa dostatočne poďakovať Jakubovi za pozitívnu energiu, ktorú deň čo deň prinášal na ľad, a za všetko, čo pre Oil Kings urobil na ľade aj mimo neho," povedal o ňom generálny manažér Edmontonu Kirt Hill.

Klub na sociálnych sieťach zverejnil rozlúčkové video a pridal hashtag #Beniakovce. Ten si vybral sám Demek, čo vysvetlil v rozhovore pre Sportnet.

VIDEO: Rozlúčkové video pre Jakuba Demeka.

V prebiehajúcom ročníku zatiaľ nehral. Začiatkom jesene absolvoval operáciu ramena, pre ktorú sa nezúčastnil ani na kempe Vegas Golden Knights, ktorí ho draftovali v roku 2021 zo 128. priečky.

Devätnásťročný košický rodák si po roku opäť zahrá aj na prestížnom Memorial Cupe. O slávny pohár hrajú víťazi troch kanadských junioriek (WHL, OHL, QMJHL) a ďalší klub, ktorý podujatie organizuje. V roku 2023 sa bude hrať práve na ľade v Kamloops.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Vlani ho draftovalo Vegas. Demek mení dres, bývalý manažér mu ďakuje