J. Kozák st. proti Slovanu s deviatimi hráčmi do 23 rokov

SITA|12. máj 2008 o 16:50

BRATISLAVA 12. mája (SITA) - Futbalista MFK Košice Ján Novák potvrdil aj vo víkendovom dueli 29. kola Corgoň ligy proti Slovanu Bratislava (1:1) svoje kanonierske schopnosti a v 22. min dostal svoj tím ...

BRATISLAVA 12. mája (SITA) - Futbalista MFK Košice Ján Novák potvrdil aj vo víkendovom dueli 29. kola Corgoň ligy proti Slovanu Bratislava (1:1) svoje kanonierske schopnosti a v 22. min dostal svoj tím do vedenia. "Jaro Kolbas mi dal výbornú prihrávku, stál som sám pred brankárom, vystrelil som okolo neho po zemi," opísal 23-ročný útočník gólovú situáciu pre internetovú stránku košického klubu. Pre J. Nováka to bol už 16. úspešný zásah v aktuálnej sezóne, čím sa vyrovnal na čele poradia strelcov Jurajovi Halenárovi z Artmedie Petržalka. "Je dobré, že sme proti Slovanu udržali aspoň remízu, ale určite sme chceli vyhrať. V prvom polčase sme mali navrch my, po zmene strán sme sa trochu viac stiahli dozadu a dostali sme blbý gól. Škoda," doplnil odchovanec trebišovského futbalu.

Brankár MFK Matúš Putnocký sa na nedostatok práce nemohol sťažovať, súperovi z Bratislavy zmaril viacero dobrých streleckých pokusov a dve-tri vyložené príležitosti. "Doma v Košiciach som si už dávno tak nezachytal, určite som sa nenudil. V prvom dejstve mal Slovan jedinú gólovú šancu, aj to Sylvestr nevystrelil prudko. My sme mali viac z hry, robili sme všetko pre víťazstvo. Škoda, že sme nedali druhý gól, to už by sme nepustili z rúk. V druhom polčase bolo vidieť, že Slovan disponuje vyzretejším mužstvom. Hostia mali viac z hry a viac nebezpečných šancí," uviedol 23-ročný strážca svätyne tímu z východu SR, ktorý k jedinému gólu vo svojej sieti dodal: "Po rohovom kope sa dostal k centru Szabó, so strelcom gólu Hanekom do hlavičkového súboja prakticky nikto neskákal, lopta sa od zeme odrazila do brvna a odtiaľ do bránky. Z pohľadu Slovana to bol veľmi šťastný gól."

Tréner MFK Košice Ján Kozák st. chce dať v závere corgoňligového ročníka 2007/2008 viac priestoru talentovaným mladíkom. V sobotu proti Slovanu sa na trávniku objavilo v základnej jedenástke až deväť hráčov do 23 rokov. Tento vekový priemer "kazila" iba dvojica Pavol Majerník (29 r.) a Miroslav Viazanko (26 r.). "Zostava je vždy plne v kompetencii trénera, hráči k nej nemajú čo rozprávať. Našou starosťou je podať na ihrisku čo najlepší výkon. Mladí chlapci naskočili do ligy solídne. Každý, kto videl zápas, musí skonštatovať, že predovšetkým v prvom polčase bol náš výkon dobrý, pôsobili sme aktívnym dojmom. Mladíci vybehli na trávnik naozaj nabudení," skonštatoval pre klubovú stránku www.mfkkosice.sk kapitán Pavol Majerník, ktorý po dlhšom čase nastúpil v strede obrany a nie na "svojej" tradičnej pozícii defenzívneho stredopoliara: "Po dobrom prvom dejstve sme zaspali úvod druhého polčasu. Slovan postupne prebral taktovku, dal gól a mal aj ďalšie šance. Remízový výsledok je spravodlivý. A môj stopérsky post? Štítového stredopoliara hral Kamil Kuzma. Ja budem hrať vždy tam, kde treba. Kedysi som nastupoval ako stopér, až potom som sa stal defenzívnym stredopoliarom. Myslím si, že to bolo v pohode."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»J. Kozák st. proti Slovanu s deviatimi hráčmi do 23 rokov