II. liga – Lichý sa vrátil po 260 dňoch: Pocity sú skvelé

25. nov 2020 o 08:30

Po dlhej prestávke zavinenej zranením kolena sa Filip Lichý vrátil do zápasového kolotoča.

BRATISLAVA. Zranené koleno mu vystavilo stopku od ligových zápasov na dlhých 260 dní! Hráč Slovana Bratislava Filip Lichý totiž odohral svoj posledný zápas v belasom drese 7. marca, keď za áčko nastúpil proti Ružomberku. Nasledoval dlhý výpadok a včera (v utorok) stredopoliar opäť vybehol na trávnik, keď v II. lige odohral za béčko 34. minút proti rezerve Žiliny (1:2).

Lichý mal prsty aj pri úvodnom góle tímu hlavného mesta, keď jeho tečovanú strelu spoza šestnástky poslal do bránky David Strelec. „Cítil som sa veľmi dobre. Doslova som si užil priestor, ktorý som dostal. Pocity sú skvelé. Niektorí hráči po tomto zranení pauzujú aj rok, mne sa podarilo vrátiť do hry pomerne rýchlo. Od prvej minúty som nabehol do zápasového tempa, dlhý výpadok som ani veľmi necítil. Ešte sa mi podarilo v podstate prihrať na gól Davida Strelca, ktorý skóroval po mojej tečovanej strele,“ okomentoval Filip Lichý pre skslovan.com svoj prvý zápas po dlhej pauze.

Stredopoliar pri návrate odohral 34 minút. „Na minutáži sme boli vopred dohodnutí s kondičným trénerom a hlavným trénerom. V jednej chvíli som bol trochu smutný, že už po polhodine pôjdem z ihriska dole, na druhej strane, po dlhej pauze nie je dobré čokoľvek uponáhľať. Aj niečo cez polhodinu je na začiatok slušný čas,“vravel Lichý, ktorého to ťahalo do stretnutí už skôr. „Keď som už dávnejšie začal trénovať vonku, tak som chcel hneď ísť do zápasu, čo by však v tej chvíli nebolo správne. Netreba nič uponáhľať, najmä nie na konci tejto dlhej cesty. Nikto z nás nechce, aby som bol mimo ďalší polrok. Poznáme príklady hráčov, ktorí sa vrátili predčasne a potom sa im to znovu roztrhlo. Tomu sa chcem vyhnúť. Najdôležitejšia je trpezlivosť,“ ozrejmil 19-ročný futbalista, ktorý si chce do konca jesene pripísať ďalšie minúty: „Tie budú pre mňa veľmi cenné bez ohľadu na to, či si ich pripíšem v juniorke alebo v áčku. Budem rešpektovať rozhodnutie trénera. Chcem ešte na jeseň odohrať čo najviac a bol by som veľmi rád, ak by pribudli aj nejaké minúty v A-tíme.“

Mládežnícky reprezentant sa už môže na sto percent spoľahnúť na operované koleno. „Ak by som mal v hlave obavu oprieť sa o koleno, tak by som do zápasu nešiel. Pokiaľ by som cítil čokoľvek zlé, išiel by som okamžite dole. Koleno však držalo, stopercentne mu verím. A najmä v hlavne som bol nastavený tak, že sa nič zlé nestane. Odovzdal som svoje maximum a všetko je tak, ako má byť,“ povedal záložník.

Mladíkovi v ťažkom období bez futbalu pomohlo správne mentálne nastavenie. „Chcel by som sa poďakovať všetkým fyzioterapeutom, kondičným trénerom i celému realizačnému tímu za to, ako mi počas rekonvalescencie pomáhali. Ďakujem aj klubu za prejavenú dôveru. Tento deň radím ešte vyššie než svoj debut v áčku. Je niečo neskutočné vrátiť sa po tak dlhej dobe. Som šťastný, že koleno drží, a opäť môžem hrať futbal. Viac som si uvedomil, aké je zdravie dôležité. Keď ste zdraví, tak si nevážite to, že vás nič nebolí alebo že môžete bez ťažkostí chodiť. Ak však o to prídete, oceníte, čo zdravie znamená. Zranenie ma posilnilo. Som fyzicky aj mentálne lepšie pripravený než kedykoľvek predtým,“ vyhlásil Lichý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Lichý sa vrátil po 260 dňoch: Pocity sú skvelé