Hráč Slovana prežíva ťažké chvíle. Zomrela mu mama, potom sa nakazil maláriou

Ibrahim Rabiu.
Ibrahim Rabiu. (Autor: TASR)
SITA|8. nov 2018 o 15:34

Stále nemôže trénovať s tímom.

BRATISLAVA. Ibrahim Rabiu, nigérijský futbalista v službách lídra najvyššej slovenskej súťaže ŠK Slovan Bratislava, prechádza veľmi náročným obdobím.

V rodine prekonal trpkú stratu, zomrela mu mama. Odletel na pohreb do domoviny, kde sa po uštipnutí komárom nakazil maláriou.

Chce sa vrátiť silnejší

"Najťažšie obdobie, ktoré som v živote zažil. V septembri som prišiel o matku a po návrate na Slovensko mi diagnostikovali nepríjemné infekčné ochorenie," uviedol Rabiu pre klubový web Slovana.

"Určitý čas som pobudol v nemocnici a poviem úprimne, že to boli veľmi náročné chvíle. Z nemocnice ma prepustili v priebehu októbra, stále však ešte nemôžem trénovať s tímom," vysvetľoval.

"Čakám na výsledky posledných testov, a ak tie budú dobré, tak sa priblíži čas môjho návratu na ihrisko. Musím však byť trpezlivý a držať sa inštrukcií lekárov,“ pokračoval Nigérijčan.

Strata blízkej osoby zamáva s každým človekom, následné ochorenie tiež nepridalo na psychickom a fyzickom stave 27-ročného stredopoliara.

Rabiu sa však nevzdáva a snaží sa myslieť pozitívne.

"Po chorobe sa zotavujem rýchlo a momentálne sa cítim veľmi dobre. Čakám na zelenú od lekárov, aby som sa mohol pripojiť k tímu a trénovať," prezradil.

"Počas pobytu v nemocnici som si sľúbil, že sa vrátim silnejší a pomôžem Slovanu vyhrať ligu. Som rád, že ma podporujú klub i spoluhráči. Urobím všetko, aby som splatil dôveru a bol platnou súčasťou tímu,“ doplnil rodák z mesta Kano.

Podľa Kmotríka ešte neukázal celý potenciál

Rabiu prišiel vlani v lete z belgického Gentu do Slovana Bratislava a podpísal zmluvu na štyri roky - do 30. júna 2021.

V tejto sezóne nastúpil za Slovan dosiaľ naposledy 16. augusta vo Viedni proti domácemu Rapidu (prehra 0:4) v odvetnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019.

Posledné mesiace boli preňho ako zo zlého sna.

Som presvedčený, že Ibrahim prekoná všetky ťažkosti, vráti sa silnejší a naplno ukáže svoje nesporné kvality.


Ivan Kmotrík ml., viceprezident klubu

"Ibrahim si prešiel veľmi náročným obdobím po rodinnej i zdravotnej stránke. V súčasnosti sa zotavuje a jeho stav sa každým dňom zlepšuje, takže verím, že sa čo najskôr pripojí k tímu," uviedol viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší.

"Počas týchto ťažkých chvíľ všetci v klube stojíme pri Ibrahimovi a vyvíjame úsilie, aby sa v rámci možností cítil čo najlepšie," pokračoval Kmotrík ml. pre klubový web.

"V našom drese vinou rôznych ťažkostí ešte neukázal potenciál, ktorým rozhodne disponuje. Som presvedčený, že Ibrahim prekoná všetky ťažkosti, vráti sa silnejší a naplno ukáže svoje nesporné kvality. Keď bude stopercentne zdravotne v poriadku, môže byť pre naše mužstvo veľmi platný a užitočný," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hráč Slovana prežíva ťažké chvíle. Zomrela mu mama, potom sa nakazil maláriou