Hviezdny súboj Mayweather - Pacquiao bude v máji, boxeri dostanú 200 miliónov

Súboj Floyd Mayweather (vľavo) verzus Manny Pacquiao sa uskutoční 2. mája v Las Vegas.
Súboj Floyd Mayweather (vľavo) verzus Manny Pacquiao sa uskutoční 2. mája v Las Vegas. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|21. feb 2015 o 13:06

Rokovania trvali niekoľko mesiacov, pôjde o finančne najlukratívnejší pästiarsky súboj.

LAS VEGAS 21. februára (SITA) - Po viac než piatich rokoch čakania a rokovaní sa boxerský svet dočká súboja medzi Floydom Mayweatherom a Manny Pacquiaom. Uskutoční sa 2. mája v Las Vegas.

Tridsaťsedemročný Američan Mayweather a o rok mladší filipínsky pästiar Pacquiao budú bojovať vo welterovej hmotnostnej kategórii (147 libier).

V hre budú opasky majstra sveta troch organizácií. Mayweather, ktorý v profiringu vyhral doteraz všetkých 47 duelov, bude obhajovať tituly vo verziách WBC a WBA. Šampión organizácie WBO Pacquiao nastúpil v kariére na 63 súbojov a prehral päťkrát.

Ako prvý správu oznámil Mayweather na sociálnej sieti Shots. K fotografii s podpísaným kontraktom uviedol: "Čakal na to celý svet a prišlo to. Priaznivcom som sľúbil, že sa dohodneme a sľub som splnil. Druhého mája napíšeme históriu."

"Som veľmi šťastný, že dáme fanúšikom to, na čo čakali mnoho rokov. Zaslúžia si to a je pre mňa česť, že môžem byť súčasťou tejto historickej udalosti. Chcem priniesť slávu Filipínam," vyhlásil Pacquiao.

Rokovania oboch zainteresovaných strán trvali niekoľko mesiacov. Pôjde o finančne najlukratívnejší súboj. Mayweather by mal zinkasovať minimálne 120 miliónov dolárov, Pacquiao sa musí uspokojiť s čiastkou okolo 80 miliónov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Hviezdny súboj Mayweather - Pacquiao bude v máji, boxeri dostanú 200 miliónov