Hudáček odchádza z Košíc do druhej švédskej ligy

(Autor: SME - Vladimír Šimíček)
SITA|21. júl 2011 o 14:59

Už v máji sa budúcnosť Júliusa Hudáčka spájala s AIK Štokholm, no v tomto tíme predĺžil zmluvu švédsky reprezentačný gólman Viktor Fasth.

SÖDERTÄLJE. Slovenský hokejový brankár Július Hudáček smeruje do druhej najvyššej švédskej súťaže Allsvenskan, vo štvrtok sa dohodol na ročnej zmluve s tímom Södertälje SK. Informuje o tom denniksport.sk. O záujme zo strany švédskeho klubu informovala agentúra SITA už v pondelok.

V Södertälje majú okrem Júliusa Hudáčka pod zmluvou iba 20-ročného gólmana Sebastiana Idoffa, Slovák by sa teda mohol stať brankárskou jednotkou.

"S Košicami sa mi nelúči ľahko, ale nikdy nie je vylúčené, že sa tam ešte niekedy vrátim. Prišiel čas posunúť sa ďalej a aj sám sebe chcem dokázať, že môžem chytať na vyššej úrovni, ako je slovenská extraliga," cituje denniksport.sk Júliusa Hudáčka, ktorý v predchádzajúcich troch sezónach získal s Košicami tri majstrovské tituly.

Tím Södertälje SK v minulej sezóne zostúpil z najvyššej súťaže, keď v šesťčlennej baráži obsadil tretie miesto. Miestenku v najvyššej súťaži si na úkor nového Hudáčkovho zamestnávateľa vybojovali kluby MODO Hockey a Växjö Lakers.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov