Horský cyklista Haring vyhral v Chorvátsku, dosiahol piaty triumf v sezóne

Martin Haring.
Martin Haring. (Autor: TASR)
TASR|2. sep 2018 o 16:39

Slovák uspel s viac ako osemminútovým náskokom.

GRONJAN. Slovenský horský cyklista Martin Haring z Dukly Banská Bystrica vyhral preteky MTB XCO kategórie UCI C1 v chorvátskom meste Gronjan.

Slovensku tak do olympijského rebríčka horskej cyklistiky pripísal ďalších 60 bodov UCI.

Pre Haringa je to už piaty triumf v sezóne. Predtým sa tešil v Turecku, Srbsku, Rumunsku a v domácom prostredí.

V Gronjane preťal cieľovú pásku s viac ako osemminútovým náskokom pred Ukrajincom Dmytrom Tytarenkom a Čechom Michealom Zeťákom.

Už cestou do Chorvátska nám vkuse pršalo, ale mne dážď na pretekoch nevadí. Dokonca sa mi jazdí lepšie než za slnečného a teplého počasia.


Martin Haring, slovenský horský cyklista

"Už cestou do Chorvátska nám vkuse pršalo, ale mne dážď na pretekoch nevadí. Dokonca sa mi jazdí lepšie než za slnečného a teplého počasia. Daždivo a šmykľavo bolo aj počas pretekov," uviedol Haring v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.

"Nenechal som nič na náhodu a od prvého momentu som sa snažil odpútať od súperov, urobiť si náskok pre prípadné technické problémy a aby som sa vyhol stretu a pádom. Zišla sa tu celkom veľká konkurencia z Talianska, Chorvátska, Česka, Slovinska, Ukrajiny, Nemecka, Francúzska, keďže tých C1 nie je tento rok veľa. Som rád, že aj tentokrát mi to vyšlo a na konto Slovenska som mohol pripísať ďalších 60 bodov UCI. Tréner Martin Fraňo ma za tie roky už dobre pozná a v tejto sezóne mi tréningy a program nastavil naozaj perfektne. Dúfam, že budem v tomto trende pokračovať aj naďalej," uviedol Haring v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Horský cyklista Haring vyhral v Chorvátsku, dosiahol piaty triumf v sezóne