Hokejový Lev Poprad krváca kádrovo i finančne

Kapitán HC Lev Poprad Ľubomír Bartečko.
Kapitán HC Lev Poprad Ľubomír Bartečko. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|17. feb 2012 o 17:49

Tréner Rulík s asistentom Pukalovičom s námahou skladali tri päťky na piatkový zápas KHL proti Čeľjabinsku. HC Lev po rozpredaji skupiny hráčov kvári maródka i poplašné udalosti z kuchyne klubu.

BRATISLAVA, PRAHA. Už dlhšie je známe, že nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Poprad nie je v optimistickej kádrovej ani vo finančnej kondícii.

„Na včerajší duel nastúpil s injekciami obranca Alexander Hellström, reštartovali sme tak pätnásteho hráča do poľa. Mladého Mráza sme museli poslať s angínou domov. Bojujeme o česť,“ povedal asistent trénera Róbert Pukalovič, ktorý nemohol načrieť ani do juniorského tímu Tatranských vlkov, ktorý hrá na tripe v Rusku o záchranu iba so 14 hráčmi.

Praha straší Poprad

V kuloároch zároveň naberajú na intenzite dohady, že budúcu sezónu odohrá Lev v Prahe. Predzvesťou bola aj nedávna zmena väčšinového akcionára, ktorým sa stalo ČKD Praha. Hovorca HC Lev Jan Rachota včera pre SME potvrdil, že mnohí zamestnanci dostali výpovede. „Nebolo ich dvadsať, ako som niekde čítal. Navyše išlo o pracovníkov mimo športového úseku. Predpokladám, že títo ľudia dostanú znovu ponuku pre budúcu sezónu.“

Rachota tvrdí, že súčasné vedenie HC Lev má záujem o to, aby KHL ostala v meste aj na budúci rok.

„Je jasné, že bez peňazí to nepôjde. Netajíme finančné problémy. Teraz príde podrobná analýza a potom sa stanoví stratégia, čo ďalej s KHL v Poprade,“ hovorí Rachota, ktorý vie o tlakoch z Prahy. Čeliť by mu mal nový manažérsky tím Leva.

Impulz ešte neprebehol

Pre pražský plán by sa HC Lev musel najprv zaregistrovať za člena Českého hokejového zväzu.

„Žiadny impulz sme nedostali. O žiadosti o registráciu klubu KHL v českom zväze by rozhodoval najprv Výkonný výbor a napokon aj príslušný regionálny orgán. Ak by išlo o Prahu, tak pražský zväz,“ povedal generálny sekretár Českého zväzu Martin Urban.

Sám počul o viacerých scenároch, no oficiálne sa k nim nevyjadruje.

Ľudia v Poprade prijali HC Lev za svoj prvý klub v konkurencii s extraligovým HC Poprad. Svedčia o tom návštevy, ktoré pritiahla vyššia hokejová kvalita.

Skupina hráčov okolo kapitána Ľuboša Bartečka z Kežmarku by tiež mala v budúcej sezóne svoj džob radšej blízko rodiska. O Poprade sú vcelku pozitívne referencie aj z ruských klubov, ktorým imponuje najviac prostredie pod Tatrami.

Škvrnou ostáva prípad Nagy

Pravdou tiež je, že vedenie KHL sa chystalo disciplinárne zakročiť proti vedeniu klubu v súvislosti s nekorektným prepustením útočníka Ladislava Nagya. Vedenie klubu nerešpektovalo jeho lekárske diagnózy o otrase mozgu, čo sa v ruských médiách prirovnávalo k stredovekým praktikám.

Špekulácii o presune HC Lev do Prahy navráva plánované presťahovanie Slavie Praha do svojho rekonštruovaného pôvodného sídla v Edene. Slavia vraj už nevládala ťahať vysoké nájomné vo veľkokapacitnej O2 aréne, v ktorej sa v roku 2004 hral svetový šampionát.

Nové súvislosti do prípadu priniesol majiteľ českého klubu Sparta Praha Antonín Charouz v rozhovore pre aktualne.cz.

Charouz pripustil, že aj Sparta by mohla za určitých podmienok hrať v KHL.

„Isté je, že pre rekonštrukciu našej haly v Holešoviciach budeme hrávať v O2 aréne. Na tohtoročné play off to žiaľ ešte nebude možné,“ povedal Charouz, ktorý pre spomínaný portál prezradil, že majitelia O2 arény majú konkrétne a veľké zámery, ktoré prekračujú rámec českej republiky.

V Poprade sa povráva, že KHL v Poprade môže v rámci predvolebnej kampane zachrániť štedrými prísľubmi vplyv primátora Antona Danka.

„Ťažko to ovplyvníme my zvnútra klubu. Isté je, že HC Lev si získal uznanie ľudí kvalitným hokejom a vyprofilovaním nových hráčskych osobností. Skoro vždy sme mali plné hľadisko,“ dodal asistent trénera Pukalovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hokejový Lev Poprad krváca kádrovo i finančne