Hokejoví bitkári z Čechova napadli v KHL brankára

(Autor: khl.ru)
Sportnet|24. sep 2011 o 11:22

Sotva sa začala nová sezóna KHL, už o sebe dali vedieť hráči Čechova. A opäť to nebolo hokejovým umením, ale zákrokmi a bitkami. Tentoraz sa terčom ich atakov stal predovšetkým brankár Magnitogorsku Georgij Gelašvili.

Celkovo trikrát počas zápasu, v ktorom Čechov prehral jasne 0:4, musel čeliť nájazdom dvoch Kanaďanov. Najskôr na neho zaútočil Christopher Brennan, ktorý ho za bránkou narazil na mantinel a potom mu ešte stiahol helmu.

Svojho gólmana si chcel chrániť Denis Chlistov, lenže veľmi sa mu to nevyplatilo. Od Kanaďana, ktorý má s bitkami na ľade dosť skúseností, dostal poriadnu bitku.

Lenže to bývalým spoluhráčom Darcyho Verota nestačilo.

Vo vyčíňaní pokračoval pre zmenu Jeremy Jablonski, keď zozadu sekol Gelašviliho do lýtka. Teda do miest, kde brankári nemajú žiadne chrániče. Gólman Magnitogorsku sa okamžite zvalil k zemi, napriek tomu v zápase pokračoval.

A tak ho Jablonski napadol ešte raz. Krátko po jednom z prerušení, keď sa rozhodcovia riešili menšiu strkanicu v rohu klziska, dokorčuľoval ku Gelašvilimu, chytil ho za hlavu a odtiahol z bránkoviska. Potom mu strhol helmu a začal do neho zbesilo mlátiť päsťou.

Ako konštatuje portál iDnes.cz, nasledovala hromadná bitka, po ktorej obaja Kanaďania skončili na trestnej lavici. Tam sa za nimi štverali rozzúrení fanúšikovia Magnitogorsku, ktorých museli zadržať v Rusku všadeprítomní vojaci, ale to Jablonskému vôbec neprekážalo a ešte ich provokoval.

Hokejisti Čechova sú podobnými výstrelkami známi. Verot, ktorý pred svojím prestupom do CSKA Moskva strávil pár dní v extraligovom Třinci, vyhlásil, že takýto štýl od hráčov vyžaduje majiteľ klubu.

Disciplinárna komisia KHL už stačila vyniesť pre oboch Kanaďanov trest. Jablonski nesmie nastúpiť v piatich stretnutiach a Brennan si nezahrá tri duely.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hokejoví bitkári z Čechova napadli v KHL brankára