Titul bude obhajovať Frölunda, Bystrica si tretíkrát zahrá v Lige majstrov

Hokejisti Banskej Bystrice.
Hokejisti Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
SITA|28. aug 2019 o 11:18

Súťaži dlhodobo vládnu kluby zo severu Európy.

BRATISLAVA. Ôsmimi zápasmi odštartuje vo štvrtok šiesty ročník hokejovej Ligy majstrov. V sezóne 2019/20 sa opäť predstaví 32 tímov vrátane slovenského šampióna z Banskej Bystrice.

Bystričania začnú svoju púť súťažou na ľade švédskeho Färjestadu, ktorý je víťazom základnej časti tamojšej SHL. Prvenstvo obhajuje Frölunda.

Švédsky klub triumfoval už trikrát, raz boli vo finále a sú jednoznačne najúspešnejším celkom histórie LM.

Proti Mníchovu to bude o korčuľovaní

Banskobystričania sa predstavia v prestížnej klubovej súťaži tretí raz v sérii, keďže v domácej Tipsport lige skompletizovali zlatý hetrik. Pri predchádzajúcich dvoch účastiach skončili zhodne na poslednom štvrtom mieste v základnej skupine.

Dovolím si tvrdiť, že ide o pekné spestrenie prípravy. Zápasy sú fakt na vysokej úrovni, je radosť hrať v Lige majstrov. Som rád, že ma zavolali a že si znovu zahrám v tejto súťaži. Vo Švédsku nás čaká nepríjemný súper, všetci vieme o ich kvalitách.


Marek Slovák

V ročníku 2017/2018 dosiahli jediné víťazstvo v konkurencii rakúskeho Salzburgu, nemeckého Wolfsburgu a fínskej Tappary Tampere. V minulej sezóne zvíťazili dvakrát v šiestich dueloch proti českej Plzni, fínskemu JYP Jyväskylä a švajčiarskemu Luganu.

Zverenci Dana Cemana budú čeliť v aktuálnej edícii LM favorizovanému Färjestadu, nemeckému Red Bullu Mníchov a švajčiarskemu tímu Ambri-Piotta. Do vyraďovacej fázy súťaže postúpia z každej skupiny dve mužstvá.

"Dovolím si tvrdiť, že ide o pekné spestrenie prípravy. Zápasy sú fakt na vysokej úrovni, je radosť hrať v Lige majstrov. Som rád, že ma zavolali a že si znovu zahrám v tejto súťaži. Vo Švédsku nás čaká nepríjemný súper, všetci vieme o ich kvalitách.

Bude to hlavne o korčuľovaní, musíme zachytiť úvod stretnutia. Proti Mníchovu očakávam viac severoamerický štýl hokeja, majú v zostave niekoľko hráčov z Kanady a USA. Budeme sa musieť vyrovnať s agresívnejším štýlom hokeja," cituje oficiálny web slovenského majstra útočníka Mareka Slováka.

Kraľujú Švédi a Fíni

Hokejovej Lige majstrov dlhodobo vládnu kluby zo severu Európy. Doterajších päť titulov si podelili výlučne švédske a fínske tímy. V troch prípadoch sa radovala Frölunda, raz Lulea a jedno prvenstvo si pripísalo JYP Jyväskylä.

"Je to náročná súťaž. Všetky zápasy u súperov sú pre nás náročné, pretože sa v nich hrá odlišným štýlom ako vo Švédsku. Vďaka účasti v Lige majstrov získame už v úvode sezóny cenné skúsenosti a niečo sa naučíme," uviedol pre portál championshockeyleague.com tréner obhajcov titulu Roger Rönnberg.

Základná časť ročníka 2019/20 sa začne 29. augusta a vyvrcholí 16. októbra. Šestnásť najlepších klubov následne postúpi do play off.

Osemfinálové stretnutia budú na programe 12., 13., 19. a 20. novembra, štvrťfinálové 3., 4. a 10. decembra, semifinálové 7., 8., 14. a 15. januára. Vyvrcholenie LM v podobe finále sa uskutoční 4. februára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Titul bude obhajovať Frölunda, Bystrica si tretíkrát zahrá v Lige majstrov