Odborníkov nezaujal. Chára je v najhoršej zostave prvého mesiaca NHL

Zdeno Chára v drese New York Islanders.
Zdeno Chára v drese New York Islanders. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. nov 2021 o 14:05

Je náročné mať konkrétne očakávania od 44-ročného hráča, napísal The Athletic.

BRATISLAVA. Prvý mesiac nového ročníka zámorskej NHL priniesol skvelé výkony aj bodové série viacerých hokejistov, ale našli sa aj takí, ktorí výrazne zaostali za očakávaniami.

Športový web The Athletic zostavil jedno celé mužstvo z hráčov, ktorí podľa jeho redaktorov v úvode sezóny nepresvedčili o svojich kvalitách.

Chára zatiaľ nevyzerá dobre

Do bránky v tomto tíme zaradil Linusa Ullmarka z Bostonu Bruins a Philippa Grubauera z tímu nováčika Seattle Kraken. Prvú obrannú dvojicu dosiaľ najväčších sklamaní tvoria Jakob Chychrun z Arizony Coyotes a Alex Pietrangelo z Vegas Golden Knights.

V treťom obrannom páre sa našlo miesto aj pre Slováka Zdena Cháru. Rešpektovaný bek sa po 20 rokoch vrátil do tímu New York Islanders a v prvých pätnástich zápasoch sezóny si pripísal dve asistencie, 27 trestných minút a tri mínusové body.

"Je náročné mať konkrétne očakávania od 44-ročného hráča v jeho 24. sezóne v NHL. To by sme sa asi všetci zamotali do neodolateľného príbehu hráča, ktorý sa po dvoch desaťročiach, keď zväčša herne dominoval, vrátil do svojho prvého tímu v NHL.

Pravda je taká, že Chára zatiaľ nevyzerá dobre. Čas beží každému z nás, ale dúfajme, že ho čaká ešte jedna sezóna predtým, než sa definitívne ocitne vo výbere do Siene slávy," napísali redaktori webu theathletic.com.

Petterssonovi nepomáhajú ani presilovky

Čo sa týka útočníkov, v prvej formácii sklamaní sa ocitlo trio Elias Pettersson z Vancouveru Canucks, Cole Caufield z Montrealu Canadiens a Kirill Kaprizov z Minnesoty Wild.

Tento výber zodpovedal obdobiu do polovice novembra, no niektorí hráči, ako napríklad Rus Kaprizov, sa už medzitým bodovo rozbehli.

Nie je to však prípad Švéda Petterssona, ktorý v 19 zápasoch aktuálnej sezóny strelil iba tri góly a to hráva všetky presilovky Canucks.

"Petterssonovi sa zatiaľ nedarí a Vancouveru tiež nie. Otázne je, či Pettersson je príčinou slabej hry celého tímu alebo veľký neporiadok v súhre Vancouveru je dôvodom chabej prezentácie Petterssona," pýta sa The Athletic.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Odborníkov nezaujal. Chára je v najhoršej zostave prvého mesiaca NHL