Chára sa pobil už po 4 sekundách. Potýčku vyvolal aj v závere zápasu

Zdeno Chára a Patrick Maroon as pobili.
Zdeno Chára a Patrick Maroon as pobili. (Autor: Sportsnet)
Sportnet|16. nov 2021 o 07:20 (aktualizované 16. nov 2021 o 07:45)

Maroon s Chárom proti sebe nestáli prvý raz.

NEW YORK. Hneď po úvodnom buly zhodil rukavice. Zdeno Chára sa pobil ako "za starých čias". Jeho NY Islanders však prehral v repríze konferenčného finále s Tampou 1:4.

Najvyšší muž NHL sa do pästného súboja s Patrickom Maroonom dostal už v štvrtej sekunde. Pred úvodným buly obaja hráči po sebe kričali, následne zhodili rukavice.

Počas celej pästnej výmeny mal navrch 44-ročný slovenský obranca, ktorý využil najmä svoje dlhšie ruky. Maroonovi rozdal niekoľko úderov a nakoniec ho poslal k zemi.

Obaja dostali po bitke 5-minútový trest. Maroon s Chárom sa poznajú veľmi dobre. Od januára 2019 to je ich už štvrtá bitka a celkovo piata.

VIDEO: Bitka Zdeno Chára vs. Patrick Maroon

Pre Cháru však nešlo o jediné trestné minúty v zápase. Dohromady ich nazbieral až 17.

V záverečnej tretine inkasoval za nebezpečnú hru vysokou hokejkou 2-minútový trest, ktorý doplnil aj osobný 10-minútový za následnú potýčku.

Zápas bol poriadne vyhrotený a neostalo len pri jednej bitke. Do pästného súboja sa dostal aj jeho spoluhráč Brock Nelson s Anthonym Cirellim, ktorý si tiež odsedel aj osobný trest.

Desať trestných minút inkasoval ešte aj ďalší hráč Tampy - Boris Katchouk. Jednoducho na Tampe a Islanders je vidno, že sú momentálne najväčšími rivalmi na Východe a ich vzájomné zápasy budú ešte poriadne vyhrotené.

VIDEO: Zdeno Chára a jeho nedovolený zákrok

Obhajca Stanleyho pohára však za tresty nepykal a vyhral jasne aj bez zraneného Erika Černáka 4:1. Hráčom Islanders sa nedarí, keď prehrali už tretí zápas za sebou.

"Páčilo sa mi, ako sme hrali. Páčilo sa mi, ako sme boli agresívni a tvrdo sme sa snažili presadiť a vytvorili si nejaké príležitosti," povedal 39-ročný obranca Islandes Andy Greene, ktorý odohral svoj tisíci zápas v NHL.

"Za niektoré príležitosti sme jednoducho nedostali odmenu," dodal.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára sa pobil už po 4 sekundách. Potýčku vyvolal aj v závere zápasu