Bol juniorský hrdina, teraz sa pýta na MS. Latkóczy na univerzite ohuruje

Slovenský brankár Šimon Latkóczy.
Slovenský brankár Šimon Latkóczy. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|23. jan 2023 o 11:15

V uplynulom týždni zažili Slováci premiérové štarty, góly či hetriky.

BRATISLAVA. Dočkáme sa v blízkej budúcnosti brankárskeho reprezentačného debutanta? Meno Šimon Latkóczy netreba bližšie predstavovať.

Práve on svojimi výkonmi v univerzitnej NCAA dokazuje, že má predpoklady, aby prerazil v špičkovom hokeji. V ostatnom období pôsobí v bránke Univerzity v Omahe ako stena. Bezpochyby sa núka ako jeden z variantov pred majstrovstvami sveta.

Premiéra v seniorskom reprezentačnom drese čaká zadáka Pavla Funteka. O dva týždne by mal nastúpiť proti Nemecku v prípravnom dvojzápase. V uplynulom týždni debutoval v americkej USHL.

Svoj prvý gól v českej Tipsport extralige strelil Pavol Štetka. Ten nastúpil v lajne so skúsenými českými reprezentantmi, svedkom jeho premiérového zásahu bol Jaromír Jágr.

Do výberu piatich najzaujímavejších Slovákov posledného týždňa v zahraničných ligách sa prebojovali aj jeho spoluhráč Matej Paulovič a vo forme hrajúci Martin Chromiak.

Šimon Latkóczy

Ťažko sa Šimona Latkóczyho zaradzuje do týždenných článkov. Zväčša totiž v priebehu siedmich dní dostane maximálne jeden štart. Brankári na Univerzite v Omahe sa striedajú a rozpis nie je veľmi nabitý.

Nomináciu si vyslúžil pre dve veci. V jedinom dueli posledného týždňa vynuloval súpera a udržiava si stabilnú formu, vďaka ktorej patrí v ostatnom období k najlepším brankárom v súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Bol juniorský hrdina, teraz sa pýta na MS. Latkóczy na univerzite ohuruje