Tipos extraliga: Nitra vyhrala aj pred prázdnym sektorom fanklubu, Slovan natiahol víťaznú šnúru

Prázdna tribúna fanklubu Nitry v zápase 34. kola hokejovej Tipos extraligy HK Nitra - HKM Zvolen.
Fotogaléria (17)
Prázdna tribúna fanklubu Nitry v zápase 34. kola hokejovej Tipos extraligy HK Nitra - HKM Zvolen. (Autor: TASR)
TASR|7. jan 2024 o 21:19

Súhrn 34. kola Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Hokejisti HK Spišská Nová Ves majú na čele Tipos extraligy už 13-bodový náskok. Zvýšili ho víťazstvom na ľade Humenného 3:1 v nedeľňajšom zápase 34. kola.

Rovnakým výsledkom si zopakovali piatkový domáci triumf nad týmto súperom. Humennému opäť chýbalo viacero hráčov zo zdravotných problémov.

Hráči Nových Zámkov sa postarali o prekvapenie, keď na ľade Popradu triumfovali vysoko 6:1. Bolo to pre nich prvé víťazstvo po piatich prehrách, po ktorom sú naďalej na predposlednom 11. mieste tabuľky.

Hráči Popradu prehrali druhý zápas po sebe, čo sa im stalo prvýkrát pod vedením trénera Todda Bjorkstranda. Ide o historicky najvyššiu domácu prehru Popradu s Novými Zámkami.

Zaujímavosťou je, že aj tretí vzájomný zápas týchto súperov sa skončil víťazstvom hostí a opäť výrazným gólovým rozdielom. Hráči Nových Zámkov začiatkom októbra zvíťazili pod Tatrami 6:3, o mesiac prehrali doma 1:4.

Novozámčania nastúpili už bez útočníka Juraja Mikúša, ktorý zamieril do Dukly Trenčín, s ktorou sa dohodol na spolupráci do konca sezóny 2023/2024.

Fotogaléria zo zápasu Michalovce - Košice (Tipos extraliga, 34. kolo)

Piatkový zápas Michaloviec s Košicami odložili pre zlú zdravotnú situáciu v tíme Dukly, no po dvoch dňoch sa už tímy stretli. Tréner michalovského tímu Peter Kúdelka sa však musel vyrovnať s početnými absenciami a zo zdravotných dôvodov mu chýbalo až 13 hráčov.

Michalovčania napokon doma tesne prehrali, o víťazstve Košíc 2:1 rozhodol v presilovke Patrik Lamper. Jediný gól domácich strelil 18-ročný útočník Róbert Fedor, pre ktorého to bol prvý presný zásah v extralige.

Aj v piatom vzájomnom zápase v sezóne medzi hráčmi Banskej Bystrice a Liptovského Mikuláša sa potvrdila výhoda domáceho prostredia. "Barani" triumfovali 3:1 a upravili bilanciu vzájomných zápasov na 3:2.

Bolo to pre nich prvé víťazstvo v roku 2024 a zároveň prvé po dvoch prehrách. Liptáci nenadviazali na víťazstvá nad Zvolenom a v Poprade a prvýkrát v novom roku nebodovali.

Fotogaléria zo zápasu Nitra - Zvolen (Tipos extraliga, 34. kolo)

Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili na ľade HK Dukla Trenčín 4:3 a nadviazali na triumf nad týmto súperom z piatkového domáceho zápasu. Dosiahli tým už šieste víťazstvo po sebe, po ktorom preskočili Duklu a posunuli sa na priebežné 9. miesto.

Hokejisti Zvolena prehrali štyri z uplynulých zápasov a vypadli z prvej šestky. V nedeľňajšom súboji na ľade Nitry podľahli 1:5 a práve Nitra poskočila do hornej polovici tabuľky. Pre zverencov Antonína Stavjaňu to bolo tretie víťazstvo po sebe.

Útočník Samuel Buček sa na ňom podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou. Ako prvý v sezóne sa dostal na métu 20 gólov a so 44 bodmi je priebežne druhý v kanadskom bodovaní súťaže za Olivierom Archambaultom (46) zo Spišskej Novej Vsi.

Tipos extraliga - 34. kolo


HK Poprad - HC Mikron Nové Zámky 1:6 (0:1, 0:4, 1:1)

Góly: 55. Bodnár (McFadden, Peresunko) – 9. Roman (Michnáč, Prokeš), 22. Loggins (Roy, Lee), 22. Michnáč, 27. Loggins (Roy, Lee), 33. Johnson, 59. Mamcics (Prokeš, Šišovský)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 45. Fedor (Varga, Stripai) – 31. Havrila (Ferenc), 47. Lamper (Berger, Zech)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HC 05 Banská Bystrica - Hk 32 Liptovský Mikuláš 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly: 2. Gašpar (Bačik, Bíreš), 2. Petriska (Výhonský), 51. Wilkins (Turnbull, Pavúk) – 57. Hraško (Berry)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HC 19 Humenné - HK Spišská Nová Ves 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Góly: 35. Pereskokov (Šoltés) – 3. Burgess (Majdan, Valach), 54. Kerbashian (Majdan), 55. Vandas (Myklucha, Groch)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)

Góly: 6. Škvarek (Krajčovič), 9. Ahl (Immo), 23. D. Hudec (Charbonneau, Bokroš) – 19. Lukošik (Török), 40. Ranford (Pecararo, Korenčik), 52. Takáč (Poirier, Mahbod), 58. Lukošik (Pecararo)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HK Nitra - HKM Zvolen 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)

Góly: 2. Harper (Stacha, Gates), 7. Buček (Bubela, Gill), 41. Buček (Bubela), 47. Jackson, 56. Okoličány – 6. Gábor (Csányi, Rauhauser)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: Nitra vyhrala aj pred prázdnym sektorom fanklubu, Slovan natiahol víťaznú šnúru