Banskobystričanom došla trpezlivosť, podali sťažnosť na videorozhodcu

Samuel Mlynarovič.
Samuel Mlynarovič. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|9. mar 2021 o 18:00

Neboli vraj poškodení prvý raz.

BRATISLAVA. Vedenie extraligového hokejového klubu HC '05 Banská Bystrica sa rozhodlo podať sťažnosť na videorozhodcu Juraja Konca staršieho za jeho verdikt z nedeľňajšieho duelu. Banskobystričania v ňom prehrali so Zvolenom 2:3 po predĺžení.

Konkrétne šlo o posúdenie situácie zo záveru II. tretiny, keď puk do siete súpera dopravil banskobystrický útočník Samuel Mlynarovič.

Hlavný rozhodca Róbert Müllner šiel situáciu konzultovať so spomenutým videorozhodcom a výsledkom analýzy bol neuznaný zásah Mlynaroviča.

Po korčuli sa mal puku dotknúť aj hokejkou

Klub z Banskej Bystrice sa cíti ukrivdený.

"Z videí je vidieť, že Mlynarovič sa puku síce dotkol najskôr korčuľou, ale následne aj hokejkou a až potom puk preťal bránkovú čiaru. Keďže ako posledná sa puku dotkla hokejka, tak gól mal byť uznaný.

Navyše, z pohľadu HC '05, ale aj celého stretnutia, šlo o nanajvýš podstatný moment, keďže namiesto toho, aby „barani“ vyhrávali 2:1, čoskoro strelil regulárny gól Zvolen a razom to bolo 2:1 pre HKM, čo úplne zmenilo priebeh zápasu. Všetko sa udialo v úplnom závere druhej tretiny," uviedol klub na svojom webe.

Podľa klubu z Banskej Bystrice videorozhodca veľkou mierou ovplyvnil priebeh a samotný konečný výsledok stretnutia.

Podobnú situáciu zažili nedávno

Klub zároveň upozornil, že nebol poškodený videorozhodcom po prvýkrát.

"Tím spod Urpína nebol podobne poškodený prvýkrát, pretože v domácom zápase proti Popradu vsietil gól korčuľou Dávid Skokan a ten uznaný bol," napísali na svojom webe.

Banskej Bystrici patrí v priebežnej extraligovej tabuľke 10. priečka so ziskom 51 bodov a dvojbodovou stratou na deviate Nové Zámky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Banskobystričanom došla trpezlivosť, podali sťažnosť na videorozhodcu