Tréner Nitry nie je spokojný s premieňaním šancí: Verím, že sa to otočí

Hokejisti HK Nitra.
Hokejisti HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|26. sep 2022 o 15:45

Šancí mali dosť, chýbali im góly.

BANSKÁ BYSTRICA. Nitrianski hokejisti v prebiehajúcej sezóne Tipos extraligy po dvoch prehrách v sérii dvakrát po sebe bodovali.

V nedeľu večer uchmatli bod v Banskej Bystrici, keď duel dospel po remíze 2:2 až do samostatných nájazdov.

Rozhodnúť sa však mohlo podstatne skôr, ak by z množstva šancí premenili hokejisti oboch tímov o jednu naviac.

"V posledných zápasoch si vieme vytvoriť dostatok šancí, ale horšie je to s ich premieňaním. Trápilo nás to už v príprave, keď sme skúšali nové lajny.

Hráči sa potrebovali pochopiť, napriek tomu si šance vytvárali, len chýbali góly. Tie chýbajú aj teraz, ale sezóna je dlhá. Verím, že sa to otočí a budú padať góly aj z mála šancí," hľadal príčiny v slabšej koncovke svojho tímu tréner Nitry Normunds Sejejs.

K samotnému priebehu nedeľného stretnutia dodal: "Vedel som, že to bude fyzicky náročný hokej. Je tu menšie ihrisko a domáci boli na to dobre pripravení.

Bystrica má fyzicky dobre stavaných a veľkých hráčov, takže sme sa na to pripravili. Bol to z oboch strán dobrý zápas, videli sme veľa šancí. Skončilo sa to 2:2 a bohužiaľ sme neboli úspešní v nájazdoch."

Nitrania sa pod Urpínom ujali vedenia práve v čase, keď dominovala na ľade Banská Bystrica.

"Mali sme ťažký vstup do zápasu. Vedeli sme, že hráme vonku a že nás nečaká nič jednoduché. Bystričania majú totiž veľkých a silných hráčov. Úvod nám nevyšiel, ale naštartovali sme sa mojím gólom v oslabení a potom tam už boli z našej strany dobré momenty.

Prelievalo sa to zo strany na stranu, len škoda koncovky. Tá nás trápi. Mali sme veľa šancí, z ktorých sme mohli duel rozhodnúť. Nájazdy sú už lotéria," prezradil strelec prvého nitrianskeho gólu Adrián Holešinský, ktorý ho dosiahol v oslabení.

Lenže vzápätí sa Bystričania presadili v tej istej presilovke a neskôr v ďalšej pridali aj druhý gól. Tím spod Zobora v štyroch dueloch až šesťkrát inkasoval v oslabení, čo nie je dobrá vizitka.

"Oslabenie je hlavne o tom, aby sme gól nedostali, no bola tam šanca na únik, tak som unikol. Snažil som sa to zakončiť a vyšlo to. Musíme však zapracovať na bránení. Je začiatok sezóny, máme na čom pracovať," povedal Holešinský.

Nitriansky kormidelník Sejejs sa na margo oslabení vyjadril stručne: "Musíme na nich pracovať, aby sme inkasovali menej gólov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréner Nitry nie je spokojný s premieňaním šancí: Verím, že sa to otočí