Mešár by si rád zahral so Slafkovským. Nečakal, že si ho vyberie Montreal

Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár po drafte NHL 2022.
Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár po drafte NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. júl 2022 o 11:18

Slovenskí hokejisti reagujú na draft NHL.

BRATISLAVA. Tohtoročný draft nováčikov do zámorskej NHL bol pre Slovensko najúspešnejší v histórii, útočník Juraj Slafkovský s obrancom Šimonom Nemcom sa stali celkovou jednotkou a dvojkou.

V prvom kole prišiel na rad aj útočník Filip Mešár a vo zvyšných šiestich zazneli ešte tri slovenské mená - útočníci Adam Sýkora, Servác Petrovský a Adam Žlnka.

Všetkých čakajú v najbližších dňoch rozvojové kempy s klubmi, ktoré ich draftovali. Budú sa v nich snažiť vybojovať si čo najlepšiu pozíciu pred nasledujúcou sezónou.

"Bola to veľmi náročná noc, čakal som tam dosť dlho a už som mal aj také pocity, že to asi nevyjde v prvom kole.

Akonáhle povedali moje meno, tak mi veľmi odľahlo. Bol som veľmi rád, že môžem ísť na pódium ako ´chalani´ a že sa nám podarilo prepísať slovenskú históriu.

Vôbec som nečakal, že by ma mohol draftovať Montreal, takže som bol prekvapený. Som rád, že ma draftoval, je to jedno z najhokejovejších miest v Kanade.

Bolo by veľmi pekné zahrať si s Jurom v NHL, ale ešte je pred nami veľmi veľa roboty a možno sa nám to jedného dňa podarí," povedal pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja Mešár, ktorého si z 26. miesta vybral Montreal Canadiens, rovnako ako Slafkovského.

Sýkoru draftoval New York Rangers v druhom kole zo 63. pozície:

"Som rád, že si ma vybral práve tento tím, je to jedno z najväčších miest v USA a majú veľké zázemie. Veľa pre mňa znamená, že som bol ich prvý výber a verím, že sa tejto šance chytím. Bol som dosť nervózny, ale keď zaznelo moje meno, všetko zo mňa opadlo.

Som veľmi rád, že sme boli draftovaní šiesti, pre Slovensko je to obrovský úspech. Rangers mi povedali, že sú radi, že si ma pred nimi nikto nevybral.

Viem, že majú veľmi dobre poskladaný tím. Sú tam ofenzívne ladení útočníci a bude ťažké sa tam zaradiť, ale verím, že sa mi to podarí a pomôžem im k nejakým úspechom. V ďalšej sezóne budem mať o to väčšiu motiváciu na sebe viac pracovať."

Petrovský čakal až do 6. kola, v ktorom si ho vybral zo 185. priečky tím Minnesota Wild: "Bol to veľmi dlhý a náročný deň, bol som nervózny a plný očakávaní.

Mal som aj nejaké pochybnosti, ale nakoniec to dobre dopadlo. Keď si ma vybrala Minnesota, spadol mi kameň zo srdca. Minnesotu som vôbec nečakal.

Mal som s nimi rozhovor na NHL Combine, ale nenapadlo mi, že si ma vyberú práve oni. Očakával som, že pôjdem v treťom alebo štvrtom kole, ale teraz sa už na to nikto nebude pozerať.

Dôležité je, aby som mal dobré kempy a od toho sa všetko odvinie. Myslím si, že v budúcej sezóne ešte zostanem v juniorke, ale v kempoch odovzdám maximum."

Posledný draftovaný Slovák Žlnka sa dostal na rad v 7. kole, z 204. miesta zamieril do Arizony Coyotes:

"Cítil som obrovskú úľavu a radosť. Po tom, akú som mal sezónu, je to veľké zadosťučinenie aj za celú moju doterajšiu kariéru. Momentálne sa cítim super a verím, že v najbližšom čase by som mohol byť fit a ísť do toho naplno.

Rozhodol som sa neísť na draft, lebo by nebolo najkrajšie, keby som tam išiel a nevybrali by ma. Tušil som, že by to mohlo vyjsť, lebo sa mi ozvalo celkom dosť klubov a niektoré si ma pozvali na rozhovory na NHL Combine.

Snažil som sa na to veľmi nemyslieť, aby som nebol sklamaný. Arizona je mužstvo v prestavbe a je v ňom veľa mladých talentov. Do každého tímu NHL je ťažké sa dostať, budem musieť odovzdať všetko."

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Draft NHL 2022»Mešár by si rád zahral so Slafkovským. Nečakal, že si ho vyberie Montreal