Strojený Wright, vysmiaty Slafkovský. Kto sú víťazi a porazení draftu NHL

Draft NHL 2022.

Strojený Wright, vysmiaty Slafkovský. Kto sú víťazi a porazení draftu NHL

Draft NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
Draft NHL 2022.
Draft NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Rusnák|11. júl 2022 o 07:00

Ešte jeden návrat k jednému z najzaujímavejších draftov v histórii NHL. Kto z neho vzišiel ako víťaz a kto ako porazený?

NHL opäť zažila draft ako má byť. Posledné dva roky sa pre pandémiu konal v online priestore. Hráči boli ochudobnení prebrať si dres pred vypredanou arénou a fanúšikovia zoznámiť sa s budúcimi hráčmi organizácie.

Taktiež kluby nemohli do posledného momentu byť v kontakte s hráčmi, aby prípadne zmenili ešte svoj názor na výber.  

Príklepy Ondreja Rusnáka

Ondrej Rusnák (32) je bývalý hokejový útočník, ktorý hral o.i. za Slovan, Trenčín či Poprad. Bol členom slovenskej dvadsiatky, ktorá obsadila na MS 2009 štvrté miesto. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Ponúka rozhovory so zaujímavými ľuďmi, aj pohľad do zákulisia. Študuje na Vysokej škole manažmentu v Bratislave, je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Tohtoročný draft priniesol roztrhanie papierových predpokladov a taktiež veľkú vyrovnanosť medzi hráčmi, najmä v prvom kole.

Za hodnotenie, kto je draftovým víťazom, treba dať vždy otáznik. To skutočne zistíme najskôr o päť rokov, keď uvidíme dnešné prospekty v ideálnom hokejovom veku a budeme vedieť posúdiť ako sa hráči od draftu výkonnostne posunuli.  

Víťaz č.1: Slovensko 

Nie je to preklep, najväčším víťazom draftu NHL je Slovensko a slovenský hokej. Šesť draftovaných hráčov je číslo, ktoré sa asi čakalo.

Čo sa nečakalo je skutočnosť, že Slovensko bude mať dvoch najvyššie draftovaných hráčov v roku 2022. 

Juraj Slafkovský ako jednotka, Šimon Nemec ako dvojka. Hoci sú tri dni po drafte, stále keď vyslovím túto vetu nahlas mi to príde šialené.  

Kto sa rozumie hokeju vie, že tento výsledok je pre Slovensko niečo neskutočné. Doteraz sa nič také nestalo a najbližších sto rokov sa nič také nestane.

V krajine, ktorá má 76 krytých štadiónov a na pomery vo svete miniatúrnu hráčsku základňu, sa nám narodili hráči číslo 1 a 2 vo svojom ročníku na svete.  

Aby ste pochopili tú neuveriteľnosť, tak jeden fakt za všetky:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Strojený Wright, vysmiaty Slafkovský. Kto sú víťazi a porazení draftu NHL