Juniorov na MS potiahnu 17-roční, Mešár: Odmalička sa veľmi dobre poznáme

Filip Mešár.
Filip Mešár. (Autor: TASR)
TASR|26. dec 2021 o 08:48

Vo formácii na tréningu im to funguje.

RED DEER. V noci z nedele na pondelok o 3.30 SEČ vstúpi Slovensko proti USA do juniorského hokejového šampionátu. Premiéru zažijú 16-roční hokejisti Maxim Štrbák a Dalibor Dvorský.

Štrbák sa jej neobáva. "Čaká ma niečo nové, no verím, že som veľmi dobre pripravený. Máme skvelý tím, maximálne sa teším. Aj Američania majú veľmi kvalitný tím.

Budem sa snažiť hrať v defenzíve čo najlepšie, to znamená jednoducho, so snahou posúvať puky dopredu," povedal 16-ročný Štrbák v pre hockeyslovakia.sk.

Útočník Filip Mešár by mal v 17 rokoch patriť k lídrom výberu trénera Ivana Feneša. "Do turnaja chceme vstúpiť víťazne. USA je kvalitný súper, navyše úradujúci šampión.

Budeme musieť dobre korčuľovať, dohrávať súboje, blokovať strely a vpredu cloniť pred súperovým brankárom. Ale sme pripravení.

Zamerali sme sa na tieto prvky na poslednom tréningu pred zápasom a vyzeralo to dobre. Verím, že prvú prekážku zvládneme,“ uviedol útočník Popradu, ktorý sa gólovo presadil v jedinom prípravnom zápase Slovákov proti Nemecku (4:0).

Útok Serváca Petrovského s Mešárom a Slafkovským na krídlach by mohol patriť k najväčším zbraniam slovenskej ofenzívy. Všetci traja majú pritom len 17 rokov.

"Hoci sme mladší, odmalička sa veľmi dobre poznáme. Uvedomujeme si, že tím musíme potiahnuť. Vo formácii na tréningu nám to funguje. Verím, že na to nadviažeme aj v zápasoch," praje si Filip Mešár.

MS v hokeji do 20 rokov 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Juniorov na MS potiahnu 17-roční, Mešár: Odmalička sa veľmi dobre poznáme