Boli lepší ako víťazi troch líg a vyhrali Memoriál Cup

Saint John Sea Dogs - víťazi Memorial Cupu 2022.
Saint John Sea Dogs - víťazi Memorial Cupu 2022. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|30. jún 2022 o 09:00

Saint John Sea Dogs zdolali vo finále Memorial Cupu Hamilton Bulldogs.

SAINT JOHN. Prestížny juniorský turnaj Memorial Cup vyhrali hráči Saint John Sea Dogs. Vo finálovom zápase porazili Hamilton Bulldogs 6:3.

Na Memorial Cupe sa každoročne stretnú najlepšie tímy kanadských juniorských líg.

V roku 2022 sa zúčastnil víťaz OHL Hamilton Bulldogs, víťaz QMJHL Shawinigan Cataractes a víťaz WHL Edmonton Oil Kings. Štvrtým účastníkom býva domáci tím. Saint John hostil turnaj v ich TD Station.

V základnej skupine odohral každý tím tri zápasy proti každému zo súperov. Víťaz postúpil do finále a druhý s tretím tímom hrali ešte jeden zápas o postup.

Sea Dogs pred domácim publikom ovládli základnú skupinu po dvoch výhrach a prehre po predĺžení proti Edmontonu.

V zápase o postup do finále sa stretli Bulldogs a Cataractes. Vďaka gólu Čecha Jana Myšáka zvíťazili "buldogy" 4:3 po predĺžení.

Turnaja sa zúčastnil aj Slovák Jakub Demek. Jeho Edmonton nepostúpil zo základnej skupiny a skončil na poslednom štvrtom mieste. Slovák mal v troch zápasoch jednu asistenciu.

Za najužitočnejšieho hráča turnaja bol vyhlásený domáci William Dufour.

Dvadsaťročný prospekt New Yorku Islanders bol s ôsmimi bodmi najproduktívnejší hráč a so siedmimi gólmi najlepší strelec turnaja. Islanders útočníka našli v piatom kole v roku 2020.

Za Sea Dogs hrával v rokoch 2018-2020 aj Slovák Maxim Čajkovič. V minulosti za tento klub nastúpili aj Tomáš Jurčo a Juraj Šiška či hviezdny Kanaďan Jonathan Huberdeau, ktorý je dodnes lídrom "morských psov" v počte bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Boli lepší ako víťazi troch líg a vyhrali Memoriál Cup