Libor Hudáček: Slováci v Rusku? Sú to ich kariéry, sami si to zvolili

Libor Hudáček na ZOH 2022 v Pekingu.
Libor Hudáček na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. aug 2022 o 18:30

Hudáček pôsobil predošlé dve sezóny v Nižnekamsku.

BRATISLAVA. Jeho meno sa skloňovalo v súvislosti so záujmom ruského klubu Nižnekamsk, v ktorom nastúpil v predošlých dvoch sezónach.

Libor Hudáček napokon skončil v tíme českého majstra HC Oceláři Třinec.

Rodák z Levoče sa v novom pôsobisku postupne udomácňuje. Odohral už aj úvodný prípravný zápas, v ktorom sa však bodovo nepresadil.

Po stretnutí sa v rozhovore pre isport.cz vyjadril k viacerým témam. Jednou z nich boli aj odchody slovenských hokejistov do Ruska.

"Môžem k tomu povedať len toľko, že sú to ich kariéry, ich rozhodnutia, sami si to zvolili. Ja sa k tomu neviem vyjadriť, je to ich rozhodnutie. Keď sa rozhodli, tak sa rozhodli. Uvidíme, čo z toho bude," vravel pre český web Hudáček.

Odchovanec Spišskej Novej Vsi vraj nebol ani len blízko k dohode s Nižnekamskom, za ktorý v KHL odohral celkovo 61 zápasov.

"O Nižnekamsku nič neviem," stručne reagoval Hudáček, ktorý sa pousmial pri otázke, či tam napokon neskončí jeho brat Július.

"To neviem. Je to skôr otázka na neho. Ja som si vybral Třinec, uvidíme, čo si vyberie on. Ťažko povedať, kde skončí," vravel slovenský reprezentačný útočník, ktorý neživil žiadne špekulácie:

"Pýtal som sa ho predvčerom, keď mal narodeniny, ale nevedel mi na to odpovedať," dodal.

Pred pár dňami prekvapil svojim rozhodnutím Samuel Buček, ktorý si namiesto pôsobenia v zámorí zvolil odchod do Ruska.

"Neviem, akú mal situáciu, tiež som z toho bol prekvapený. Asi ho tam presvedčil asistent trénera, ktorý ho pozná," uviedol Hudáček.

V Nižnekamsku bude od novej sezóny asistentom trénera Marcel Ozimák, ktorý už v minulosti pôsobil v rovnakej pozícii v KHL v tíme Avtomobilist Jekaterinburg.

Ako hlavný tréner viedol naposledy extraligový Poprad.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Libor Hudáček: Slováci v Rusku? Sú to ich kariéry, sami si to zvolili