Slafkovský: Hrať proti Crosbymu a Ovečkinovi? Je to ako NHL na PlayStation

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: SPORTNET - SÉBASTIEN GERVAIS)
Oh my Hockey|19. okt 2022 o 08:25

Juraj Slafkovský odohral v NHL doteraz štyri stretnutia.

MONTREAL. Juraj Slafkovský odohral v NHL len štyri zápasy, no už stihol nastúpiť proti Sidneymu Crosbymu i Alexandrovi Ovečkinovi.

"Volal som s kamarátmi a vravel som im, že dnes hrám proti Crosbymu. Pár dní predtým som zas mohol povedať, že budem hrať proti Ovečkinovi. Je to ako sen, ako NHL na PlayStation," hovoril slovenský talent s úsmevom.

Moment, ktorý by nazval privítaním v NHL, podľa jeho slov nezažil: "Zatiaľ si užívam každú sekundu, čo tu som."

Slafkovský čaká na prvý bod i rozhodnutie o svojej budúcnosti. Zatiaľ nevedno, či v sezóne 2022/23 odohrá v lige viac ako deväť zápasov.

V zostave Montrealu sa chce posunúť vyššie. Momentálne dostáva málo času na ľade a priestor v tretej či štvrtej formácii.

"Podobnej realite som čelil na začiatku minulej sezóny v TPS. Neustále som sa zlepšoval a zlepšoval. Verím, že to týmto smerom pôjde aj tu," vraví. "Verím, že keď budem správne robiť maličkosti a budeme vyhrávať, tak budem získavať aj stále viac času na ľade."

Slovák sa chce poučiť aj od trénera Martina St. Louisa, s ktorým debatuje o tom, ako sa zlepšiť a privyknúť si na NHL. Vidno, že si rady vzal k srdcu, hlavne tým, že hrá priamočiarejšie.

Košický rodák tvrdo bojuje nielen v zápasoch, ale i na tréningoch. "Rád vyhrávam a rád by som bol najlepší, takže na seba musím byť tvrdý. Takto som nastavený, no myslím si, že niekedy musím byť pokojnejší a uvoľnenejší."

O viditeľnom progrese Slafkovského svedčia aj pokročilé štatistiky. Napriek tomu je pravdepodobné, že ho čoskoro pošlú do farmárskej AHL. Tvrdí to insider Darren Dreger.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský: Hrať proti Crosbymu a Ovečkinovi? Je to ako NHL na PlayStation