Účastník MS U20 si zlomil ruku. Maródkou zdecimované Michalovce takmer odolali trápiacim sa Košičanom

Tréner Dan Ceman gestikuluje na striedačke HC Košice.
Fotogaléria (8)
Tréner Dan Ceman gestikuluje na striedačke HC Košice. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|8. jan 2024 o 09:00

Východniarske derby žiadny extra hokej neprinieslo.

MICHALOVCE. Ani odloženie piatkového vzájomného zápasu výrazne nezmenilo situáciu v Michalovciach, ktoré aj po dvoch dňoch nastupovali na domácom ľade proti Košiciam v poriadne oklieštenej zostave, v ktorej chýbali všetci legionári okrem lotyšského útočníka Kasparsa Daugivinša a tréneri nemali k dispozícii ani brankára Stanislava Škorvánka.

A keď k jedenástim zraneným a chorým hráčom pribudol hneď v úvode zápasu obranca Milan Pišoja, ktorý si v súboji pri mantineli zlomil ruku a priamo zo zimného štadióna putoval na operačný stôl, zdalo sa, že trápiacim sa Košičanom osud pripravil jednoduchú cestu za vytúženým víťazstvom.

Fotogaléria zo zápasu Michalovce - Košice (Tipos extraliga, 34. kolo)

Napokon bolo všetko inak a s oduševnením hrajúci Michalovčania boli až do konca zápasu v hre o body. Košičania síce mali výraznú prevahu v držaní puku, väčšinu zápasu svojho súpera tlačili, ale tešiť ich môže len zisk troch bodov po tesnej výhre 2:1

Kúdelka je na tím extrémne hrdý

„Z pohľadu hokeja ten zápas ani nebudem komentovať. Môžem hodnotiť len to, ako sa zachovali hráči a lídri. Som extrémne hrdý na tím a na každého jedného zverenca, že sme napriek náročnej situácii, v ktorej sme sa nachádzali pred zápasom dokázali odpracovať takýto výkon a v dezolátnom zdravotnom stave boli kvalitnému súperovi vyrovnaným súperom.

Nemám nikomu čo vytknúť. V závere sme mali niekoľko dobrých momentov, ale chýbal nám kus športového šťastia na to, aby sme aspoň vyrovnali. Podčiarkujem, že som veľmi spokojný s dnešným výkonom,“ zdôraznil po zápase tréner Michaloviec Peter Kúdelka.

VIDEO: Zostrih zápasu HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice (34. kolo)

Ten sa obzvlášť tešil aj pri vyrovnávajúcom góle, keď v tretej tretine iba 18-ročný center Róbert Fedor polostrelou či polonahodením nachytal košického gólmana Dominika Riečického, ktorému puk cez lapačku prepadol do bránky.

„Ukázal sa v mužstve v lete a má v sebe niečo, čo my ako tréneri dokážeme oceniť. Počkal si na svoju šancu, dnes odohral veľkú porciu minút a teším sa, že domáci chlapec svojou prácou a húževnatosťou ukazuje, že môže byť v budúcnosti veľmi platným hráčom,“ pochválil jedného z mladíkov v zostave. 

Spoluhráči nezabudli Fedorovi priniesť na lavičku puk z jeho prvého extraligového gólu a ten bude mať odteraz čestné miesto v v skrinke v šatni.

„Tréner nám vždy hovorí, že máme strieľať, tak som vystrelil,“ opísal gólový moment stredný útočník, ktorý mal veľkú šancu už v prvej tretine.  

Michalovčania veria, že zemplínsky mor, ako chorobu trápiacu ich kabínu pomenoval tréner Kúdelka, čoskoro pominie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Účastník MS U20 si zlomil ruku. Maródkou zdecimované Michalovce takmer odolali trápiacim sa Košičanom