Dvorský a Štrbák nie sú v nominácii na kemp pred Hlinka Gretzky Cupom. Prečo?

Dalibor Dvorský (vľavo) v drese Slovenska.
Dalibor Dvorský (vľavo) v drese Slovenska. (Autor: TASR)
SITA|6. júl 2022 o 20:37

Dvorský bol najlepším strelcom na vlaňajšom Hlinka Gretzky Cupe.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti Dalibor Dvorský a Maxim Štrbák chýbajú v nominácii trénera Tibora Tartaľa na tréningový kemp v Poprade pred tohtoročným Hlinka Gretzky Cupom v kanadskom Red Deere.

Slovenskí reprezentanti do 18 rokov absolvujú záverečnú prípravu od 11. až 21. júla, do dejiska podujatia odcestujú 26. júla a o tri dni neskôr odohrajú prípravné stretnutie proti Američanom.

Prestížny turnaj sa uskutoční od 31. júla do 6. augusta a Slováci na ňom budú obhajovať druhú priečku spred roka.

Obaja boli oporami osemnástky

Sedemnásťročný center Dvorský bol na minuloročnej edícii podujatia v Piešťanoch a českej Břeclavi najlepším strelcom s ôsmimi gólmi v piatich zápasoch, k finálovej účasti prispel spolu dvanástimi bodmi.

Rovnako 17-ročný obranca Štrbák zaznamenal na vlaňajšom Hlinka Gretzky Cupe dva góly a asistenciu v piatich dueloch. Obaja tiež pomohli reprezentácii do 18 rokov k titulu na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta a k návratu do elitnej kategórie.

Dvorský strelil päť gólov a pridal šesť asistencií v piatich stretnutiach, Štrbák si v rovnakom počte zápasov pripísal tri prihrávky.

Tartaľ: Uvidíme, ako sa vyvinie situácia

"Obaja hráči zapadajú do koncepcie osemnástky aj dvadsiatky, ale obe reprezentácie čakajú v lete dôležité podujatia v krátkom časovom slede, a tak uvidíme, ako sa napokon vyvinie situácia," vysvetlil Tartaľ pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja, prečo sú Dvorskí so Štrbákom zatiaľ iba náhradníci.

Do kempu pozval spolu 28 hráčov, ale pred odletom do Kanady šiesti z nominácie vypadnú. Slováci nastúpia v skupinovej časti Hlinka Gretzky Cupu 2022 proti domácim Kanaďanom, Švédom a Švajčiarom.

"Nomináciu sme vytvárali aj na základe poznatkov z minulej sezóny, ale dôležité informácie nám ponúkli najmä letné tréningové kempy v Nitre a Poprade. Našťastie, pri tvorbe kádra sme neboli limitovaní zdravotnými problémami hráčov. V rámci tréningov sa budeme zaoberať hernou stratégiou.

Odohráme aj modelované zápasy proti sebe a taktiež nastúpime v dueli proti reprezentačnej dvadsiatke. Pôvodne sme chceli hrať s Čechmi, ale tí si dohodli súboje so Švajčiarmi. Verím, že aj modelované zápasy ponúknu kvalitu a vysoké nasadenie," doplnil tréner Tartaľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvorský a Štrbák nie sú v nominácii na kemp pred Hlinka Gretzky Cupom. Prečo?