Nikam nechoď, chvíľu tu ostaneme. Mladý Slovák pobláznil švédskeho manažéra

Slovenský útočník Dalibor Dvorský v zápase proti Dánsku na MS do 18 rokov.
Slovenský útočník Dalibor Dvorský v zápase proti Dánsku na MS do 18 rokov. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|22. jún 2022 o 15:00

Dvorského si nevedia v AIK vynachváliť.

Patrí medzi najväčšie talenty slovenského hokeja. Od deviatich rokov hráva vo Švédsku. V sezóne 2020/21 pôsobil pre pandémiu na Slovensku. Do histórie sa zapísal ako najmladší hráč, ktorý strelil gól v extralige. Mal 15 rokov 7 mesiacov a 18 dní.

V budúcoročnom drafte NHL by mal Dalibor Dvorský podľa zámorských expertov patriť k najžiadanejším hráčom. Zámorské tímy by po ňom mohli siahnuť už v prvej desiatke.

Posledné dva roky je hráčom AIK Štokholm, kde odohrá aj nasledujúcu sezónu. Športový manažér klubu CHRISTOFFER MALM prezradil v rozhovore pre Sportnet, ako vníma rodáka zo Zvolena z hokejovej i povahovej stránky.

Aký na vás urobil Dalibor Dvorský dojem, keď ste ho prvýkrát stretli a čím vás najviac zaujal?

Dali je v prvom rade veľmi skromný chlapec. Zaujal ma najmä tým, ako miluje hokej a zo všetkého najviac zbožňuje byť na ľade. Pravdupovediac, snažil som sa ho získať už do môjho predošlého klubu, v ktorom som pôsobil pred niekoľkými rokmi. Bolo to vcelku zábavné stretnúť ho aj s jeho otcom, keď som prišiel do AIK a prvá vec, ktorú som mu povedal bola: Nikam teraz nechoď, nejaký čas tu ostaneme.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Je pravda, že sa Dvorský naučil rozprávať po švédsky od spoluhráčov v šatni?
  • V čom sú jeho najväčšie hokejové prednosti?
  • Čo od neho v budúcej sezóne v klube očakávajú?
  • Vyrastá z neho výnimočný kreatívny center?
  • Je už pripravený hrať medzi mužmi?

Aká je jeho najlepšia povahová vlastnosť?

Je veľmi veselý a šťastný chlapec. Ako som spomínal skôr, je zároveň aj pokorný. Počúva a vníma, čo hovoria starší hráči, od ktorých sa učí, no zároveň si razí svoju vlastnú cestu. Je nesmierne sebavedomý a vie, že má veľký talent.

Zároveň si však uvedomuje, že na sebe musí tvrdo pracovať, aby sa stal najlepšou možnou verziou samého seba. Napriek mladému veku je výborným chalanom do partie, s ktorým sa veľmi ľahko rozpráva.

V čom vás absolútne najviac prekvapil?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Nikam nechoď, chvíľu tu ostaneme. Mladý Slovák pobláznil švédskeho manažéra