Predpovedajú mu sľubnú budúcnosť v NHL. Najužitočnejším hráčom NCAA sa stal Kanaďan Fantilli

Adam Fantilli v drese University of Michigan.
Adam Fantilli v drese University of Michigan. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. apr 2023 o 10:05

Jediným Európanom s touto prestížnou trofejou zostáva naďalej Slovák Sejna.

NEW YORK. Kanadský hokejista Adam Fantilli získal cenu Hobey Baker Award pre najužitočnejšieho hráča amerických univerzitných líg NCAA.

Osemnásťročný útočník Michiganskej univerzity uspel pred dvojicou finalistov Loganom Cooleyom a Matthewom Kniesom (obaja University of Minnesota).

Fantilli je so 65 bodmi v 36 zápasoch najproduktívnejší hráč NCAA a spolu s Jasonom Polinom (Western Michigan University) vedie streleckú tabuľku, obaja dali zhodne 30 gólov.

"Som nesmierne poctený a vďačný, že vybrali moje meno. Je pre mňa cťou, že ma vôbec nominovali na túto cenu. Obaja zvyšní finalisti sú fenomenálni hokejisti, takže ocenenie mohol získať každý jeden z nás," uviedol pre nhl.com Fantilli.

Talentovaný center sa stal sa po Brendanovi Morrisonovi (1997) a Kevinovi Porterovi (2008) tretím hráčom Michiganskej univerzity, ktorý získal prestížnu cenu.

Fantillimu predpovedajú sľubnú budúcnosť v NHL, v tohtoročnom vstupnom drafte by ho mali vybrať medzi prvými.

V aktuálnom preddraftovom rebríčku Centrálneho skautského úradu (Central Scouting) mu patrí druhé miesto medzi korčuliarmi pôsobiacimi v Severnej Amerike hneď za Connorom Bedardom, ktorý by sa mal stať jasnou draftovou jednotkou.

Cenu Hobeyho Bakera získal v roku 2003 slovenský útočník Peter Sejna. Trofej dostal ako prvý hráč nepochádzajúci zo Severnej Ameriky, potom ju už nezískal žiaden iný Európan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Predpovedajú mu sľubnú budúcnosť v NHL. Najužitočnejším hráčom NCAA sa stal Kanaďan Fantilli