Hoci nie je odchovancom, ľudia ho milujú. Slovanistov naštartoval kapitán

Na snímke Michal Sersen (Slovan) počas stretnutia hokejovej KHL Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk, november 2016.
Na snímke Michal Sersen (Slovan) počas stretnutia hokejovej KHL Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk, november 2016. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|16. jan 2017 o 13:30

Hokejistom Slovana pomáha po svojom zranení Michal Sersen. Z trinástich duelov, ktoré odohral, zvíťazili Bratislavčania až deväťkrát.

BRATISLAVA. Hoci sa narodil na východnom Slovensku, fanúšikovia Slovana ho berú za svojho. Keď sa v nedeľu na veľkoplošnej obrazovke objavil jeho syn, ktorý oslavoval šieste narodeniny, fanúšikovia mu zborovo zaspievali: všetko najlepšie, malý Serso.

Starší Serso, čo je prezývka Michala Sersena, totiž v Slovane pôsobí od juniorskej kategórie. Priazeň divákov si získal tým, že na ľade patrí k najväčším srdciarom a bojovníkom.

Prvú polovicu základnej časti chýbal pre zlomeninu nohy, ktorú si zapríčinil na poslednom svetovom šampionáte. Po rekonvalescencii sa išiel na pár zápasov rozohrať do Banskej Bystrice a na začiatku decembra vykorčuľoval na ľad opäť v drese Slovana.

Tréner Miloš Říha z neho urobil kapitána. Z trinástich duelov, v ktorých skúsený obranca nastúpil, zvíťazili slovanisti deväťkrát.

Desaťzápasovú sériu zakončil víťazstvom. Slovan zdolal Jugru: fotogaléria

16.1.2017

Nikto im nič nedaruje zadarmo

Naposledy v nedeľu zdolali Jugru Chanty-Mansijsk 3:2. Z desaťzápasovej domácej série zvíťazili osemkrát a do tabuľky si za toto obdobie pripísali 23 z možných 30 bodov.

„S bodovým ziskom môžeme byť spokojní, pretože ani jeden zápas nebol jednoduchý. Toľko bodov možno ľudia ani nečakali,“ priznal 31-ročný obranca.

Slovanisti si úspešnou sériou zaistili, že o play off budú zrejme bojovať až do konca základnej časti. Podobne to bolo aj vlani, keď svoj cieľ splnili.

„Keby sme prehrali v tejto sérii päť zápasov, šanca by už nebola. Takto stále žijeme a máme o čo bojovať,“ dodal.

V tabuľke Západnej konferencie majú slovanisti 69 bodov a na ôsmu priečku, ktorá zaručuje postup do play off, strácajú šesť bodov.

„Hráme viac koncentrovanejšie a súpera púšťame menej do prečíslení. Všetko sa začína od výborného brankára Barryho Brusta a k tomu sme začali dávať aj viac gólov. Víťazstvá sú dielom celého mužstva,“ vyhlásil Sersen.

Do konca základnej časti odohrajú hokejisti Slovana desať zápasov, z čoho šesť vonku a štyri doma. Najbližšie sa predstavia utorok na ľade Spartaku Moskva a vo štvrtok v Nižnekamsku.

„Ani v jednom zápase nečakáme ľahkého súpera. Nikto nám nič nedaruje zadarmo. Teraz však nemôžeme skončiť, pretože stále nie sme tam, kde chceme byť,“ skonštatoval kapitána Slovana.

Skopírovať vlaňajšiu sezónu

Bratislavčania sa vo zvyšných dueloch budú v ofenzíve spoliehať najmä na svoju prvý útok, ktorý tvoria Jonathan Cheechoo, Jeff Taffe a Žiga Jeglič.

Slovinský krídelník sa dostal do elitnej formácie po zranení Václava Nedorosta, s ktorým nastupoval väčšinu sezóny.

Proti Jugre si do kanadského bodovania pripísal gól a asistenciu.

Cheechoo a Taffe sú vynikajúci hráči, čo dokazujú celú sezónu. Som rád, že si môžem s nimi zahrať. Hráme dobre, vytvárame si veľa šancí, len ich treba premieňať.


Žiga Jeglič, hráč HC Slovan Bratislava

Slovanisti sa už druhú sezónu v KHL musia vysporiadať s podobnými ťažkosťami. Aj vlani ich trápili nevyplatené mzdy či zranenia.

„Verím, že budeme kopírovať vlaňajšiu sezónu do konca a postúpime do play off. Posledné zápasy sme zjednodušili hru, nerobíme toľko chýb a viac strieľame. Keby sme vedeli, prečo to zrazu ide, určite by sme tak hrali od začiatku,“ prezradil.

Za dôležitý faktor zmeny považuje aj vyplatené financie. „Určite nám to veľmi pomohlo. Teraz hráme lepšie a uvoľnenejšie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hoci nie je odchovancom, ľudia ho milujú. Slovanistov naštartoval kapitán