Hlavačka končí v reprezentácii, ale s boxom zostane v tesnom spojení

TASR|13. nov 2008 o 11:31

Nitriansky boxer Pavol Hlavačka v interview v regionálnych novinách prezradil, že sa rozhodol ukončiť kariéru v slovenskej ...

BRATISLAVA. Nitriansky boxer Pavol Hlavačka v interview v regionálnych novinách prezradil, že sa rozhodol ukončiť kariéru v slovenskej reprezentácii. Hlavačka (nar. 8. septembra 1982), ktorý má v zbierke striebornú medailu z juniorských MS 2000 v Budapešti, umiestenia na 5. priečke na akademických MS i majstrovstvách Európskej únie, však zostane s boxom v tesnom spojení aj naďalej.

"Pavol bude boxovať ďalej, ale iba za Nitru, kde mu pripravujeme aj trénerský post," informoval TASR boxerov otec Tibor Hlavačka, donedávna ešte reprezentačný tréner SR. "Spolupracovať chce však aj so strediskom štátnej reprezentácie, ktoré mu v minulosti vytváralo dobré podmienky na činnosť," dodal Hlavačka starší a zdôraznil, že synových úspechov mohlo byť viac, nebyť tvrdej a najmä početnej konkurencie v hmotnostnej kategórii do 69 kg.

Tibor Hlavačka prezradil, že on sám mieni na konferencii 29. novembra kandidovať na funkciu viceprezidenta Slovenskej asociácie boxerov amatérov (SABA), neobsadenej na predchádzajúcej konferencii v Komárne. Bývalý reprezentačný kouč upresnil aj informáciu o novom fungovaní najvyššej slovenskej boxerskej súťaže od januára 2009. "Odštartuje pod názvom Tokaj boxerská extraliga a o body v nej bude bojovať päť klubov - z Nitry, Dubnice, Galanty, Vranova a Slovenského Nového Mesta. Snahu mal aj BC Bratislava, ale nakoniec od úmyslu odstúpil," konštatoval Hlavačka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Hlavačka končí v reprezentácii, ale s boxom zostane v tesnom spojení