HC Lev získal na ľade Atlantu Mytišči prvý bod

SITA|22. sep 2011 o 11:18

Historicky prvý bod v Kontinentálnej hokejovej lige sa v stredu podarilo získať hráčom popradského klubu HC Lev.

MYTIŠČI. Hráči nováčika nadnárodnej súťaže to dokázali nie v úvodných dvoch dueloch v domácom prostredí, ale až na ľade finalistu play-off z predchádzajúcej sezóny Atlantu Mytišči. Levi síce prehrali 3:4 po samostatných nájazdoch, ale tréner Radim Rulík bol spokojný.

"Pred zápasom v Mytiščiach sme v KHL nezískali ani bod, po psychickej stránke bolo veľmi náročné pripraviť hráčov na zápas. Začali sme dobre, ale množstvo vylúčení nás poznačilo. Atlant sa v presilovkách dlho nevedel presadiť, ale napokon sa mu podarilo súboj otočiť," cituje oficiálna stránka klubu z predmestia Moskvy trénera Rulíka. HC Lev na ľade favorita prehrával už 1:3, ale napokon sa mu podarilo vyrovnať a vynútiť si predĺženie.

"Za nepriaznivého stavu sa náš tím zmobilizoval a bojoval až do konca. Zisk jedného bodu je pre nás dobrý výsledok. My aj súper sme na ľade ukázali niekoľko pekných momentov. Myslím si, že konečná remíza by bola spravodlivým výsledkom," doplnil kormidelník Popradčanov, ktorých už v piatok čaká stretnutia proti CSKA Moskva.

Bojovnosť hosťujúceho kolektívu vyzdvihol aj švédsky tréner domáceho mužstva Bengt-Ake Gustafsson. "Sledovali sme súpera v súboji proti SKA. Očakávali sme, že budú bojovať, čo sa aj potvrdilo. Lev vyceril zuby a my sme to mali ťažké. V našej hre sa prejavilo viacero nedostatkov, musíme zlepšiť hlavne presilovky," povedal Gustafsson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»HC Lev získal na ľade Atlantu Mytišči prvý bod