Sersen sa postaral o míľnik Slovana. Takáč si ubral gól a pridal kuriozitu

Samuel Takáč je najproduktívnejším hráčom Slovana Bratislava.
Samuel Takáč je najproduktívnejším hráčom Slovana Bratislava. (Autor: Peter Jesenský)
Daniel Dedina|17. okt 2021 o 23:48

Ako legenda sa necítim, vraví kapitán Slovana Michal Sersen.

PREŠOV. V úvode sezóny patrí k najvýraznejším postavám hokejovej extraligy. Na konte má v priemere jeden a pol kanadského bodu na zápas. Útočník Slovana Bratislava Samuel Takáč zaujal v nedeľu v Prešove aj v inom svetle.

Hoci v štatistikách mu svietili dva strelené góly, on sám bezprostredne po zápase avizoval, že to bolo inak.

„Myslím si, že som strelil len jeden. V druhom prípade si to do brány tečoval domáci obranca,“ vravel.

Slovan vyhral na východe Slovenska po hojdačkovom vývoji 4:2. Viedol 1:0 i prehrával 1:2. 

Tento gól Samuela Takáča v úvode zápasu bol neodškriepiteľný.
Tento gól Samuela Takáča v úvode zápasu bol neodškriepiteľný. (Autor: Peter Jesenský)

Hral pred očami svokrovcov

Odchovanec popradského hokeja strávil značnú časť doterajšej kariéry v materskom klube. Po minuloročnej sezóne v Michalovciach sa presunul na opačnú stranu Slovenska. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že ide o vydarený krok.

„S bodmi prichádza sebavedomie, ale nesnažím sa tomu venovať prehnanú pozornosť. Hrám so super hráčmi a ide to samo. Je pre mňa česť hrať za taký klub ako Slovan,“ vyhlásil Takáč, ktorý sa v druhej tretine postaral o kuriózny moment.

Okamžite po odpykaní si dvojminútového trestu a naskočení na ľad bol vylúčený znova.

„Podľa pravidiel nemôžem hrať puk, ak stojím nohami ešte na trestnej lavici. V takejto situácii som ešte nikdy nebol a preto som bol z toho prekvapený,“ priznal krídelník prvého bratislavského útoku.

V Prešove to bol pre neho špecifický zápas.

„Mám odtiaľ manželku, na zápase boli prítomní svokrovci aj ich kamaráti. Hral som tu asi po pätnástich rokoch, atmosféra bola super,“ pochvaľoval si Takáč, ktorého netuctový duel čaká aj najbližšie. Vo štvrtok sa so spoluhráčmi predstaví proti Popradu.

Po Lige majstrov im chýba energia

Nielen pre Takáča to bol v nedeľu špecifický zápas. Do histórie Slovana sa nezmazateľne zapísal kapitán Michal Sersen.

V rámci pätnástej sezóny, v ktorej si oblieka dres klubu, nastúpil na súťažný duel s poradovým číslom 656, čím prekonal rekord Richarda Kapuša. Upozornil na to portál hockeyslovakia.sk.

Svoj výnimočný zápis ozdobil v závere zápasu aj gólom.

„Ja sa ako legenda určite necítim,“ vravel Sersen skromne.

„Ubehlo to rýchlo. Vôbec mi nenapadlo, že budem mať najviac odohraných zápasov v klube, akým je Slovan. Teší ma to, ale asi mi to dôjde časom,“ tvrdil.

Rekordné sú aj jeho tri čísla týkajúce sa účinkovania Slovana v KHL, odohral tam kompletných sedem sezón a 299 zápasov. Pripísal si v nich 65 asistencií.

Hoci sa Bratislavčania predstavili na ľade posledného tímu tabuľky, neskrývali radosť zo zisku troch bodov.

„Potrebovali sme bodovať. Po Lige majstrov nemáme takú energiu, akú by sme si priali. Víťazstvo má pre nás veľkú cenu. Prešov je na tom v tabuľke tak, ako je, ale vôbec to nebol ľahký zápas,“ hovoril asistent trénera Ján Lipiansky.

Po nevydarenom účinkovaní v Lige majstrov, v ktorej mužstvo nezískalo ani bod, sa snaží Slovan naplno koncentrovať na dianie v extralige. V nej si už jednotlivé tímy oťukli takmer všetkých súperov.

„Na hodnotenie je ešte veľmi skoro. Na začiatku sme mali veľmi dobrú formu, ale náročný program urobil svoje. Dokázali sme bodovať aj v zápasoch, v ktorých sme nemali svoj deň, ako napríklad doma s Banskou Bystricou. Veľká časť sezóny je stále pred nami,“ doplnil Lipiansky.

Bokroš: Veslujeme a sme na mieste

Nováčik z Prešova prežíva v úvode sezóny krízu. Prehral už štvrtý zápas v rade a na konte má len šesť bodov.

„Tieto prehry ma veľmi mrzia. V domácom prostredí hráme dobrý hokej, ale body nám utekajú pomedzi prsty. Doma i vonku podávame rozdielne výkony. Za tento nemám chlapcom čo vytknúť,“ hodnotil prešovský tréner Ernest Bokroš.

„Veslujeme, veslujeme a stále sme na mieste. Z toho sme, samozrejme, nervózni,“ priznal Bokroš.

Prešovčania sa v úvode sezóny trápia.
Prešovčania sa v úvode sezóny trápia. (Autor: Peter Jesenský)

Majiteľ klubu Róbert Ľupták avizoval výraznejšiu obmenu kádra v prípade, ak v krátkom čase nedôjde k zlepšeniu výsledkov mužstva.

„Nemôžeme hrať len so snahou a bojovnosťou, potrebujeme do tímu aj trochu kvality. V tom bol dnes rozdiel medzi nami a Slovanom,“ poznamenal Bokroš.

Šarišania túžobne očakávajú návrat Kanaďana Bretta Welychku, ktorý v úvodnom kole strelil hetrik, ale krátko na to sa zranil.

V zápase so Slovanom absolvoval premiéru v prešovskom drese obranca Erik Rajnoha, ktorý sezónu začal v tíme Bratislava Capitals.

„Bolo tam z našej strany veľa dobrých vecí. Mužstvo má potenciál, kolektív vyzerá super. Prišiel som kvôli tomu, aby sme vyhrávali. Verím, že sa nám to bude dariť,“ povedal Rajnoha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Sersen sa postaral o míľnik Slovana. Takáč si ubral gól a pridal kuriozitu