Haščák si rád zaspomínal na Mandarínku Darinku

Oceliari v Crow aréne deklasovali Miškovec 7:1.
Oceliari v Crow aréne deklasovali Miškovec 7:1. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Patrik Fotta|8. aug 2018 o 16:05

Šimíčka mrzelo, že sa hala nedala nafúknuť.

Prípravný zápas HC Košice - Miškovec: fotogaléria

8.8.2018

KOŠICE. Hokejisti HC Košice si v prvom prípravnom zápase pred novou sezónou schuti zastrieľali.

Nového účastníka Tipsport ligy DVTK Jegesmedvék Miškovec zdolali oceliari na ľade v Crow aréne vysoko 7:1.

Dvoma gólmi a asistenciou sa prezentovala najnovšia posila Košičanov – Marcel Haščák.

Dva presné zásahy zaznamenal aj český útočník Petr Kafka, po jednom góle si pripísali Suja, Galamboš a McDowell.

Do zápasu nenastúpili Ladislav Nagy, Tomáš Klíma, Gabriel Spilar a Tomáš Netík, ktorých tréneri nepotrebovali vidieť v akcii, keďže o ich kvalitách vedia.

Príležitosť dostali mladí hráči, ktorí bojujú o svoje miesto v košickom áčku.

„Potrebovali sme predovšetkým vidieť hráčov, ktorí sú u nás na skúške. Zápas nám ukázal zhruba to, čo sme si mysleli ohľadne zaradenia hráčov z hľadiska ich typológie. Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, ale nie z pohľadu výsledku. Hráčov som nabádal, aby mali predovšetkým dobrý pocit z hry a aby sa bavili hokejom, pretože potom sa budú baviť aj ľudia. Nechcel by som, aby sme toto víťazstvo znevažovali a riešili, či bol súper slabý alebo silný. Chcem, aby sme sa naučili mať radosť z každého víťazstva,“ povedal tréner oceliarov Roman Šimíček.

Taktike sa zatiaľ nevenovali

Košickí hokejisti sa v prvom prípravnom zápase predviedli v dobrom svetle najmä po kondičnej stránke, ktorej doposiaľ na tréningoch venovali najväčšiu pozornosť.

„Ešte sme sa nevenovali vôbec presilovým hrám ani oslabeniam a taktiež ani taktickej príprave. Podstatné bolo, že chlapci dokázali výborne korčuľovať celých 60 minút,“ uviedol Šimíček, ktorého potešila atmosféra v Crow aréne.

„Bolo to super, jediná škoda je, že hala nie je nafukovacia, aby sa do nej zmestilo viac ľudí. Divákom samozrejme ďakujeme za ich podporu a ak chceme niečo dosiahnuť, potrebujeme ich na svojej strane. Urobíme pre to maximum našimi výkonmi na ľade.“

V útoku sa po príchode do Košíc zaskvel Marcel Haščák, ktorý hneď v prvom zápase zaznamenal tri body (2+1).

„V prvom rade som šťastný, že po zápase nám pustili v hale Mandarínku Darinku. Mám radosť, že som si ju mohol opäť vypočuť. Priznám sa, že už som na ňu aj zabudol, ale urobilo mi to veľmi dobrú náladu. Čo sa týka výsledku myslím si, že nie je smerodajný. Dôležité je ako budeme hrať v lige. Som rád, že som sa dokázal gólovo presadiť, ale podstatné je, aby sme doladili taktické veci a verím, že na sezónu budeme dobre pripravení,“ skonštatoval Haščák.

Hanlon: Čaká nás ešte kus práce

Napriek jasnému výsledku sa hra maďarského tímu popradskému rodákovi páčila.

„Myslím si, že keď k nám prídu počas sezóny, bude to úplne iný zápas. Osobne sa mi ich hra pozdávala, hrali dobre takticky. Ich tréner vie, ako sa robí hokej a bolo vidieť, že pozične boli dobre pripravení. Niektoré góly, ktoré dostali, boli pre nich trochu nešťastné. Som presvedčený o tom, že v lige budú nepríjemným súperom,“ uviedol Haščák.

Tréner Miškovca Glen Hanlon, ktorý v minulosti viedol aj slovenskú reprezentáciu po zápase priznal, že jeho mužstvo čaká ešte veľký kus práce.

„Máme pred sebou ešte dlhú a náročnú cestu, aby sme sa dostali na úroveň, akú si predstavujeme. Prvá tretina bola pre nás mimoriadne náročná, keďže Košice predviedli vynikajúcu kontrolu puku a hrali vo vysokom tempe. Dostali sme dobrú príučku, no máme tri až štyri týždne na to, aby sme sa z toho poučili a zapracovali na chybách, ktoré nám tento zápas odhalil,“ povedal Hanlon.

Hokejistom Miškovca robil veľké problémy útočný tlak oceliarov, s ktorým si nedokázali poradiť najmä v prvej polovici zápasu.

„Máme za sebou len pár dní tréningu na ľade, pretože v Maďarsku sme mohli trénovať len na suchu. Hráči si zvykajú na nový systém a chvíľu im to potrvá. Chcem však zdôrazniť, že Košice hrali omnoho lepšie ako my a preto zaslúžene vyhrali.“

V kádri Miškovca sa predstavil v stretnutí v Košiciach prvý slovenský hráč Kristián Lupták zo Zvolena.

„Priznám sa, že veľa informácií o ňom zatiaľ nemám. Vybral si ho náš manažér. Zatiaľ len viem, že hrával vo Zvolene za mládežnícke tímy a na dva roky potom odišiel do Kanady, kde hrával v nižších súťažiach. Sme tímom s nižším rozpočtom, zatiaľ nemáme dostatok hráčov, takže pokojne sa môže stať, že Kristiána napokon podpíšeme. Všetko bude záležať od jeho výkonov, potrebujeme ho vidieť v ďalších zápasoch a na tréningoch.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Haščák si rád zaspomínal na Mandarínku Darinku