Hantuchová vypadla v Stuttgarte v druhom kole

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA)
SITA|20. apr 2011 o 16:15

Daniela Hantuchová skončila na turnaji v Stuttgarte v druhom kole, keď prehrala v troch setoch s piatou nasadenou Samanthou Stosurovou.

STUTTGART. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Stuttgarte (Premier, dotácia 721 000 USD, antuka v hale) s favorizovanou austrálskou rovesníčkou Samanthou Stosurovou nasadenou ako piatou v ich šiestom vzájomnom súboji za 125 minút tesne 4:6, 6:2, 4:6. Nebolo jej nič platné, že nazbierala o jeden fiftín viac (87:86).

Dvadsaťsedemročná popradská rodáčka utrpela v tretej časti napokon rozhodujúci brejk v tzv. Tildenovom geme, teda za stavu 3:3.

Sedmička svetového rebríčka Stosurová je práve na najpomalšom podklade úradujúcou finalistkou z parížskeho grandslamového Roland Garros, ale v tejto sezóne zatiaľ márne hľadá presvedčivú formu: medzi najlepších osem sa prebojovala len druhý raz. Zverenkyni Davida Taylora sa to predtým podarilo vo februári v Dubaji v SAE.

Stosurová, ktorá zdolala Hantuchovú piaty raz v rade (celkové skóre 5:1), pre momentálny príklon k individuálnym záujmom vynechala víkendový melbournský duel Austrálčaniek s Ukrajinkami o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 a nepochybne v koncovke duelu s Hantuchovou (36. v renkingu) ťažila aj z ušetrených síl. Zverenkyňa Mateja Liptáka totiž 16. - 17. apríla v Sibamac aréne NTC odohrala dve dvojhry i štvorhru. V utorok zvládla zápas singlového 1. kola v Stuttgarte, ale pre problémy so stehenným svalom nenastúpila na štvorhru. Z dvojhry si odnáša 60 bodov do počítačového poradia a šek na 9525 USD.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Samantha Stosurová (Aus.-5) - Daniela Hantuchová (SR) 6:4, 2:6, 6:4 za 125 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová vypadla v Stuttgarte v druhom kole