Hantuchová verí, že získa grandslam

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
TASR|19. jan 2012 o 15:11

Slovenka Daniela Hantuchová tvrdí, že tenis je bublinou, v ktorej človek môže ľahko stratiť zmysel pre realitu.

MELBOURNE. Bývalá svetová päťka to uviedla v rozhovore pre agentúru dpa počas úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open v Melbourne.

"Tenis je veľká bublina, v ktorej sa dá ľahko stratiť zmysel pre realitu. To je dôvod, prečo som rada, že mám okolo seba svoju rodinu a priateľov. K nim sa môžem vrátiť vždy medzi turnajmi a aspoň chvíľu zotrvať v reálnom živote," uviedla slovenská tenistka, ktorá sa rozhodla vrátiť k štúdiu na univerzite.

Dvadsaťosemročnej Hantuchovej patrí v súčasnosti 21. priečka v rebríčku WTA. Najvyššie sa dostala v roku 2003 na piate miesto a dlhý čas sa držala v Top 10.

"V minulosti som urobila niekoľko chýb, ale kým sa dokážem poučiť zo skúseností, myslím, že je to dobré," priznala.

Najväčšiu príležitosť na zisk grandslamového titulu premrhala v roku 2008 práve v Austrálii. V semifinále dvojhry v Melbourne vyhrávala nad Srbkou Anou Ivanovičovou 6:0 a 2:0, ale nakoniec súperke podľahla v troch setoch.

"Mám pocit, že to rozhodne bola moja šanca, mohla som vyhrať. Dúfam, že ešte mnohé ďalšie prídu. Vtedy sa dostavil faktor stresu. Ak by som sa mohla vrátiť do tej situácie, myslím, že už by som to zvládla," uzavrela Hantuchová.

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová verí, že získa grandslam