Hantuchová v Madride vyradila Dateovú Krummovú

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: SITA)
TASR|1. máj 2011 o 12:37

Daniela Hantuchová sa rovnako ako v sobotu jej krajanka Dominika Cibulková prebojovala do 2. kola dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride.

MADRID. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa rovnako ako v sobotu jej krajanka Dominika Cibulková prebojovala do 2. kola dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride (dotácia 3,5 milióna eur).

Zverenka trénera Mateja Liptáka si v úvodnom kole poradila s Japonkou Kimiko Dateovou Krummovou za 79 minút hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:3.

Hantuchová upravila vzájomnú bilanciu so 40-ročnou veteránkou na 2:3, pričom nadviazala na triumf z februárového turnaja v thajskej Pattayi, kde svoju spanilú jazdu zakončila ziskom titulu.. V druhom kole v Madride nastúpi proti piatej nasadenej Austrálčanke Samanthe Stosurovej, ktorej pred 11 dňami v Stuttgarte podľahla po trojsetovom boji.

Vo vzájomnej bilancii s vlaňajšou finalistkou Roland Garros prehráva Hantuchová 1:5. V španielskej metropole má už teraz istú prémiu 15.150 dolárov a 80 bodov do svetového rebríčka.

Dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Kimiko Dateová Krummová (Jap.) 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová v Madride vyradila Dateovú Krummovú