Hantuchová postúpila v Luxemburgu do štvrťfinále

TASR|18. okt 2012 o 14:32

Slovenka má stále šancu získať miestenku na Turnaj šampiónok do Sofie.

LUXEMBURG. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Luxemburgu (dotácia 220.000 dolárov). Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si v 2. kole poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou za 2:14 h v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:2.

Jej štvrťfinálovou súperkou bude v piatok Španielka Lourdes Dominguezová Linová, s ktorou má priaznivú bilanciu 4:0.

Naposledy ju zdolala v apríli v barážovom dueli o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie na antuke v španielskej Marbelle. Hantuchová bude mať šancu "pomstiť" krajanku Magdalénu Rybárikovú, ktorá v stredu uhrala proti Dominguezovej Linovej iba päť gemov.

V Luxemburgu má finalistka turnaja z roku 2007 už istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA. Slovenka stále živí šancu získať miestenku na Turnaj šampiónok do Sofie.

Hantuchová v úvodnom sete duelu proti Flipkensovej dvakrát nedokázala potvrdiť brejk. Za stavu 4:4 však opäť prelomila podanie Belgičanky, keď otočila zo 40:0 a v ďalšom geme pri vlastnom servise premenila po víťaznom forhende v poradí druhý setbal.

V druhom dejstve si Flipkensová po brejku v šiestom geme vybudovala náskok 5:2. Hantuchová síce následne znížila na 4:5, no v desiatom geme opäť stratila podanie a tak sa musel hrať tretí set. V ňom slovenská dvojka dominovala, po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a za atavu 5:2 premenila v poradí druhý mečbal.

Dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:4, 4:6, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila v Luxemburgu do štvrťfinále