Hamilton s Massom ukončili spor objatím

Lewis Hamilton s Felipem Massom.
Lewis Hamilton s Felipem Massom. (Autor: ali-unal.net)
TASR|28. nov 2011 o 12:28

Britský a brazílsky jazdec formuly 1 ukončili dlhotrvajúci spor. Pozitívnu správu privítali aj šéfovia Ferrari a McLarenu.

SAO PAULO. Britský pilot F1 Lewis Hamilton v nedeľu urobil významný krok smerom k ukončeniu dlhotrvajúceho sporu s Felipem Massom, keď po Veľkej cene Brazílie pristúpil k jazdcovi Ferrari a objal ho.

Jazdci sa udobrili symbolicky po posledných pretekoch sezóny, v ktorej sa zo zisku titulu tešil Nemec Sebastian Vettel.

"Pre všetkých jazdcov to bol dlhý a ťažký rok. Dúfam, že si všetci cez zimu oddýchnu," uviedol 26-ročný Hamilton, ktorý nedokončil preteky na okruhu Interlagos pre poruchu prevodovky. "Bolo fajn porozprávať sa po pretekoch s Felipem. Vážim si ho a už teraz sa teším na budúcu sezónu a vzájomné súboje na trati," dodal majster sveta z roku 2008 s tímom McLaren.

Tridsaťročný Brazílčan privítal gesto zo strany Hamiltona, s ktorým ho v sezóne spájala priam "magnetická príťažlivosť".

Do vzájomnej kolízie sa dostali celkovo šesťkrát, naposledy minulý mesiac počas VC Indie. Vtedy nechýbalo veľa, aby ich vyhrotený konflikt prekročil medze slovnej prestrelky. Zdá sa však, že minimálne do začiatku budúceho ročníka sa ich vzájomné antipatie podarilo zažehnať. "Potešil som sa, keď ma Lewis prišiel pozrieť. Bolo to od neho pekné gesto," povedal Massa.

Zmierenie pretekárov privítali aj šéfovia oboch tímov. "Je správne, že Lewis objal Felipeho. Dúfam, že sa tým ukončil ich vzájomný spor a môžeme sa tešiť na ich budúcoročné súboje," vyhlásil Martin Whitmarsh z McLarenu. "To gesto mi urobilo radosť. Tak je to správne," dodal Stefano Domenicali z Ferrari.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton s Massom ukončili spor objatím