Hamilton požaduje v McLarene viac voľného času

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. júl 2011 o 12:49

Pred pretekmi v Británii domáci jazdci absolvovali hektický týždeň na akciách sponzorov a Hamilton v kvalifikácii napokon skončil na 10. priečke.

SILVESTONE. Britský pilot tímu F1 McLaren Lewis Hamilton naznačil, že ostane v McLarene, no v novom kontrakte si chce vybojovať viac voľného času na oddych.

Majster sveta F1 z roku 2008 pred Veľkou cenou v Silverstone priznal, že sa obáva syndrómu vyhorenia. "Musíme niečo zmeniť," povedal Hamilton.

"Keď podpíšem novú zmluvu s McLarenom, budú šokovaní, koľko dní im nebudem k dispozícii. Budem podstatne menej pracovať. Určite nebudem k dispozícii po celý čas pred VC v Silverstone. V budúcnosti budem mať na prípravu aspoň päť dní."

Meno 26-ročného Brita spomínali médiá v súvislosti s prestupom do tímu Red Bull, no obe zainteresované strany túto možnosť popreli.

V roku 2007 Hamilton debutoval v tíme McLaren po boku dvojnásobného majstra sveta Španiela Fernanda Alonsa, ktorý je teraz vo Ferrari.

Po dvoch rokoch po boku Fína Heikki Kovalainena je v McLarene už druhú sezónu s majstrom sveta z roku 2009 krajanom Jensonom Buttonom.

Pred pretekmi v Británii domáci jazdci absolvovali hektický týždeň na akciách sponzorov a Hamilton v kvalifikácii napokon skončil na 10. priečke.

Tím McLaren uznal chybu v nasadení nevhodných pneumatík v kľúčovej fáze kvalifikácie.

"Po predchádzajúcich pretekoch som mal jeden alebo dva dni voľno. Ak sa pozriete medzi jazdcov, nie je veľa takých, ktorí by za posledné dva týždne mali taký nabitý program. Teším sa na prestávku," dodal.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton požaduje v McLarene viac voľného času