30.07.2024 08:00
Deň 4
Minúta po minúte
Live

VIDEO: Nevedia si to vysvetliť. Domáci Francúzi obhajujú zlato z Tokia, zatiaľ všetko prehrali

Francúzski hádzanári na OH 2024.
Francúzski hádzanári na OH 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. júl 2024 o 10:12

Domácich reprezentantov v pondelok privádzal do zúfalstva nórsky brankár Kristian Skinstad Saeveras, ktorý zneškodnil 11 striel.

BRATISLAVA. Hádzanári Francúzska prehrali aj v druhom vystúpení na domácich olympijských hrách v Paríži.

Tím „Les Bleus“, ktorý na OH obhajuje zlaté medaily z Tokia 2021, po sobotňajšej prehre s Dánmi (29:37) nestačil v pondelok ani na Nórov (22:27).

Francúzi sú v šesťčlennej B-skupine na nepostupovom 5. mieste. Vo zvyšných troch stretnutiach tak musia poriadne zabrať, aby sa dostali medzi kvarteto, ktoré sa predstaví v ďalšej časti olympijského turnaja.

Medzi ústredné postavy stretnutia patril nórsky brankár Kristian Skinstad Saeveras. Hráč nemeckého Lipska čelil v zápase 32 strelám, pričom až 11-krát dobrým zákrokom rozosmutnil francúzskych reprezentantov.

„Zdolať Francúzsko po takomto výkone, aký sme predviedli, prináša úžasné pocity. Mali by sme však zostať nohami na zemi a pokračovať v supertvrdej práci,“ povedal pre informačný servis OH 2024 dvadsaťosemročný brankár, ktorý miestami Francúzov privádzal do zúfalstva.

„Keď vediete o päť gólov a 7-tisíc Francúzov bučí, nemyslím si, že existuje veľa lepších pocitov ako tento.“

VIDEO: Zostrih zápasu Francúzsko - Nórsko na OH 2024 v Paríži

Saeveras priznal, že triumf nad Francúzmi chutil o to viac, že kedysi vyrastal práve na tomto mužstve a v televízii „hltal očami“ každý zápas francúzskeho tímu.

„Francúzsko má samé legendy. Karabatič a ďalší svetoví hráči... Sú skrátka veľmi dobrí. To, že sme dokázali nad nimi vyhrať, ukazuje tímového ducha, ktorého sme v Nórsku dlho budovali,“ poznamenal nórsky gólman.

Nóri majú po dvoch zápasoch na konte dve víťazstvá, rovnakú bilanciu majú v B-skupine i Dáni a v „áčku“ aj Nemci.

Samotný Karabatič bol po stretnutí sklamaný. Niet sa čomu diviť, veď Francúzi si cestu za obhajobou zlata, navyše pred domácim publikom, určite predstavovali inak.

„Sme naozaj sklamaní. Dnes sme nehrali dobre, aj keď sme mali šance vrátiť sa v druhom polčase do zápasu,“ povedal 40-ročný Karabatič.

Držiteľ troch zlatých a jednej striebornej medaily zo scény olympijských hier si zatiaľ nevie vysvetliť, prečo to Francúzom na turnaji nejde.

„Neviem, či je to nedostatkom sebavedomia alebo nervami, keďže hráme doma pred vašim publikom. Keď vám nič nejde, je to ťažšie.

Nórsko hralo naozaj dobre, predtým Dánsko hralo tiež veľmi dobre, kým my sme hrali zle. Teraz musíme 'makať' a začať hrať lepšie,“ skonštatoval Nikola Karabatič.

Tabuľka skupiny B na OH 2024

Zuzana Rehák Štefečeková.online
dnes 06:005
ONLINE: Strelectvo - trap na OH 2024, Zuzana Rehák Štefečeková dnes LIVE (1. deň kvalifikácie)Sledujte online prenos z 1. dňa kvalifikácie trapu žien na OH 2024. Predstaví sa v nej aj slovenská reprezentantka Zuzana Rehák Štefečeková.
dnes 06:005
Slovenský reprezentant v trape Marián Kovačócy.online
dnes 06:00
ONLINE: Strelectvo - trap na OH 2024, Marián Kovačócy dnes LIVE (2. deň kvalifikácie)Sledujte online prenos z 2. dňa kvalifikácie trapu mužov na OH 2024. Predstaví sa v nej aj slovenský reprezentant Marián Kovačócy.
dnes 06:00
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková.online
dnes 12:00
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (rozjazdy C1)Sledujte online prenos z rozjázd C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:00
Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku na OH v  Paríži 2024. online
dnes 11:00
ONLINE: Anna Karolína Schmiedlová - Jasmine Paoliniová dnes, tenis na OH 2024 LIVE (osemfinále)Sledujte ONLINE prenos zo zápasu osemfinále tenisového turnaja na OH 2024: Anna Karolína Schmiedlová - Jasmine Paoliniová.
dnes 11:00
Šermiarsky tréner Stefano Cerioni.
Boris Vanyadnes 11:12
Ste blázni a toto je šialené, kričal tréner. Mal pocit, že jeho zverencovi ukradli zlatoTaliani podali oficiálny protest.
Boris Vanyadnes 11:12
Ana Carolina Vieirová.
dnes 10:47
Porušila disciplínu a dostala trest. Plavkyňa konala na vlastnú päsť, poslali ju domovSpolu s trénerom opustili olympijskú dedinu.
dnes 10:47
Francúzski hádzanári na OH 2024.
dnes 10:12
VIDEO: Nevedia si to vysvetliť. Domáci Francúzi obhajujú zlato z Tokia, zatiaľ všetko prehraliDomácich reprezentantov v pondelok privádzal do zúfalstva nórsky brankár Kristian Skinstad Saeveras, ktorý zneškodnil 11 striel.
dnes 10:12
Triatlonisti počas cyklistickej časti na Champs Elysee.
Miloslav Šebeladnes 11:22
Triatlonisti sa do vody možno ani nedostanú. Kvôli baktériám hrozí, že sa zmení formát súťažePre znečistenie Seiny zrušili všetky plavecké tréningy v Seine.
Miloslav Šebeladnes 11:22
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»VIDEO: Nevedia si to vysvetliť. Domáci Francúzi obhajujú zlato z Tokia, zatiaľ všetko prehrali