Greško o debute za Podbrezovú: Všetko dobre dopadlo

SITA|29. mar 2011 o 14:02

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Vratislav Greško sa po takmer dvojročnej prestávke objavil počas uplynulého víkendu na trávniku prvýkrát v súťažnom zápase.

BANSKÁ BYSTRICA.

Tridsaťtriročný ľavák sa počas zimnej prestávky rozhodol svojimi skúsenosťami i kvalitami pomôcť tímu ŽP Šport Podbrezová, aktuálne piatemu mužstvu tabuľky II. ligy skupiny Východ. Horehroncom pre nespôsobilé terény preložili úvodné dva ligové súboje, a tak si mohol Greško odkrútiť svoj debut v drese ŽP Šport až v sobotu 26. marca v dueli proti B-tímu Dukly Banská Bystrica. Rodák z Tajova odohral na poste ľavého obrancu celých 90 minút a po zápase sa tešil z tesného víťazstva 1:0.

"Všetko dobre dopadlo. Vyhrali sme a myslím si, že diváci aj vďaka súperovi videli výborný zápas. Hralo sa veľmi tvrdo a skutočne vo vysokom tempe, ale tiež veľmi férovo. Musím tiež vyzdvihnúť rozhodcov, ktorí si výborne poradili s týmto neľahkým duelom. Pre nás je to dôležitý triumf, ale jedna lastovička ešte leto nerobí. Teraz nás čaká séria náročných stretnutí v rýchlom slede za sebou, v ktorých potrebujeme vyhrávať. Uvidíme, ako to pôjde ďalej," povedal v rozhovore pre agentúru SITA Vratislav Greško, ktorý do veľkého futbalu vstúpil práve v drese banskobystrickej Dukly.

Tridsaťštyrinásobný reprezentant SR je po patáliách s ľavým kolenom už zdravotne v poriadku a aj prvý "ostrý" duel po dlhej prestávke zvládol bez problémov. "Pár starostí som mal v príprave, ale nebolo to nič vážne. Uvidíme, ako to bude pokračovať, lebo rozhodne ide o náročnú súťaž. Ja sa teraz snažím pracovať pre mužstvo a odovzdávať mu všetko. Zápas s Banskou Bystricou je už za nami, teraz myslíme na ten najbližší, ktorý chceme vyhrať," vyhlásil bývalý hráč veľkoklubov ako taliansky Inter Miláno, nemecký Bayer Leverkusen či anglický Blackburn Rovers.

V hľadisku štadióna v Podbrezovej sa na sobotňajší duel zišla najvyššia návšteva v doterajšom priebehu sezóny. "Ja neviem reálne zhodnotiť, či sa prišli pozrieť na mňa alebo nie. Žiadne transparenty a ani nič podobné som nevidel," povedal s úsmevom V. Greško a pokračoval: "Ja si však na niečo také určite nepotrpím. "

"Som len jeden z 18 hráčov v kabíne a rovnako to berie aj tréner. Nemám žiadne úľavy ani špeciálne privilégiá. Diváci sa možno prišli pozrieť aj na mňa a možno na trénera Jara Kentoša, ktorý na jeseň ešte viedol banskobystrické béčko. Je to však tiež o tom, že keď sa mužstvu darí, diváci pribúdajú a naopak. Ja by som bol samozrejme rád, keby ich chodilo stále viac a viac."

Greško neodohral až do soboty žiadny súťažný zápas od leta 2009, keď sa mu skončil kontrakt s bundesligovým Bayerom Leverkusen. Počas svojej na slovenské pomery výnimočnej kariéry si rodák z Tajova obliekal aj dres talianskeho veľkoklubu Inter Miláno, ako aj AC Parma, Blackburn Rovers či 1. FC Norimberg.

Účastník ME do 21 rokov v roku 2000 Greško sa nedávno profiloval aj ako spolukomentátor futbalových prenosov, keď v televízii naživo glosoval žilinské zápasy v skupinovej fáze Ligy majstrov. V A-tíme Slovenska odohral 34 zápasov a strelil dva góly - Uzbekistanu (2002) a Luxembursku (2004). S národným tímom sa oficiálne rozlúčil v kvalifikačných stretnutiach o postup na ME 2008 proti Írsku a Walesu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Greško o debute za Podbrezovú: Všetko dobre dopadlo