Van Avermaet: Sagan nepodal extra výkon, ukázal inštinkt zabijaka

Van Avermaet prežil skvelú jar.
Van Avermaet prežil skvelú jar. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. sep 2017 o 17:43

Rovnaký krok už skôr oznámil aj Brit Chris Froome či Peter Sagan.

BERGAMO. Belgický cyklista Greg van Avermaet odriekol účasť na záverečnej monumentálnej klasike Okolo Lombardska (7. októbra) a ukončil túto sezónu.

"Zvážil som možnosti a myslím si, že je lepšie dopriať si dva týždne oddychu naviac. Okolo Lombardska patrí k najťažším pretekom v kalendári," cituje portál cyclingnews.com 32-ročného jazdca tímu BMC.

Rovnaký krok už skôr oznámil aj Brit Chris Froome, čo Avermaetovi zabezpečilo prvenstvo v tohtoročnom rebríčku UCI World Tour.

"Ak by on (Froome pozn.) súťažil, tiež by som pokračoval. Bolo by hlúpe vzdať sa prvej priečky v závere sezóny," priznal Avermaet.

Belgičana ovplyvnila aj účasť na nedávnych majstrovstvách sveta v nórskom Bergene, na ktorých obsadil šieste miesto: "Bola to dlhá sezóna. Bojoval som o víťazstvo na každom podujatí, na ktorom som sa zúčastnil. Možno by som sa predstavil aj v Lombardii, ale MS sa skončili iba nedávno."

Avermaet sa v roku 2018 bude zrejme opäť zameriavať na klasiky, v ktorých bude súperiť s úradujúcim majstrom sveta, Slovákom Petrom Saganom.

"Jeho vylúčenie z Tour de France mu pomohlo ušetriť si veľa síl na záver sezóny. Nemyslím si, že na MS podal ´extra´ výkon, preukázal však inštinkt zabijaka a dokázal zvíťaziť," povedal na margo Sagana Avermaet.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Van Avermaet: Sagan nepodal extra výkon, ukázal inštinkt zabijaka