Graňák predĺžil zmluvu s Dinamom, víťazom KHL je aj Ovečkin

Dominik Graňák
Dominik Graňák (Autor: SITA)
SITA|18. apr 2013 o 09:41

Graňák sa stal prvým Slovákom, ktorý zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár dvakrát.

MOSKVA. Slovenský obranca Dominik Graňák bude pokračovať v kariére v klube Kontinentálnej hokejovej ligy Dinamo Moskva.

S víťazom ostatných dvoch ročníkov Gagarinovho pohára sa dohodol na predĺžení spolupráce. Bližšie podrobnosti novej zmluvy zatiaľ nie sú jasné.

"Informáciu o novom kontrakte s Graňákom nemôžeme vyvrátiť, ale bližšie podrobnosti momentálne nebudeme zverejňovať," uviedol pre ruskú agentúru R-Sport tlačový hovorca Dinama Michail Kravčenko. "S klubom som už podpísal novú dohodu, ale o detailoch nemôžem hovoriť," priznal aj Graňák.

Líder v plusových bodoch

Graňák hrá v drese moskovského tímu od roku 2010. Za tri sezóny v KHL odohral 176 duelov, v ktorých nazbieral 80 bodov (22+58). Na jeho konte je aj 45 plusových bodov. Dvadsaťdeväťročný slovenský reprezentant mal pôvodne s Dinamom zmluvu do 30. apríla 2013.

Graňák patril medzi kľúčových mužov Dinama. Jeho skúsenosti a hra sa prejavovali najmä v dôležitých chvíľach v play-off. V 21 stretnutiach tohtoročnej vyraďovacej časti strelil 3 góly a pridal 6 asistencií, na jeho konte bolo 16 plusových bodov.

S 23:41 min strávenými na ľade bol suverénne najvyťaženejším hráčom Dinama a s 9 bodmi najproduktívnejším obrancom. Na jeho konte je aj najviac plusiek.

"Cítim, že som veľmi unavený, ale zároveň šťastný. Tento rok bolo vyhrať Gagarinov pohár oveľa náročnejšie ako vlani. Ani jedna zo sérií nebola ľahká, najťažšia bola finálová s Traktorom. Hráči Čeľabinska hrali naozaj kvalitne, ale my sme dokázali, že vieme zdolať ktoréhokoľvek súpera," uviedol pre R-Sport Graňák.

Najužitočnejší Jeriomenko, víťazom aj Ovečkin

Druhý rok po sebe získal brankár Dinama Moskva Alexander Jeriomenko ocenenie pre najužitočnejšieho hokejistu play-off.

"Jeriomenko je polovica úspechu Dinama," povedal na webe súťaže prezident KHL Alexander Medvedev.

Alexander Ovečkin sa tiež môže tešiť na prsteň pre víťaza KHL. Hráč Washingtonu pôsobil počas výluky v NHL v Diname Moskve. Držiteľom trofeje sa môže stať aj hráč, ktorý sezónu v KHL predčasne ukončil, ale stihol nastúpiť aspoň na 50 % zápasov mužstva v základnej časti.

Ovečkin odohral za Dinamo 31 stretnutí 52-kolovej dlhodobej sezóny, v ktorých nazbieral 40 bodov (19+21). Na jeho konte bolo aj trinásť plusových bodov.

Ruská hviezda mala z triumfu svojho tímu veľkú radosť. "Šampióni. Na víťazstvo, chalani. Krásavci. Hurá," napísal Ovečkin na svojom konte na sociálnej sieti Twitter.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Graňák predĺžil zmluvu s Dinamom, víťazom KHL je aj Ovečkin