Gombos je na Slovak Open už vo štvrťfinále, vyradil obhajcu

Norbert Gombos je v Bratislave už vo štvrťfinále.
Norbert Gombos je v Bratislave už vo štvrťfinále. (Autor: Ilustračné - TASR)
SITA|12. nov 2015 o 20:52

Bolo by ideálne, ak by som takto hral vždy, ale v tenise to neplatí. V ňom je človek raz hore, raz dole. Teraz však dobre servujem, robím od základnej čiary málo chýb, hodnotí Norbert Gombos.

SLOVAK OPEN - 2. kolo:

(dotácia 85 000 eur, tvrdý povrch)

Norbert Gombos (SR-6) - Peter Gojowczyk (Nem.) 6:3, 7:5

/za 59 minút/

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos nasadený ako šiesty zvíťazil za 59 minút 6:3, 7:5 nad nemeckým obhajcom titulu Petrom Gojowczykom vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na bratislavskom turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open v NTC.

Nečelil ani jednému brejkbalu, sám premenil polovicu zo štyroch možností na príjme. V bilancii zo vzájomných duelov zvýšil na 3:0. V auguste na pevnom podklade v Portoroži zdolal rovnakého rivala 6:4, 6:3.

V Portoroži sa Gombos napokon dostal do semifinále.

Gombos v otváracom sete proti Gojowczykovi odskočil z 2:2 na 5:2 a zvyšok s prehľadom zvládol. V druhej časti nezužitkoval dva brejkbaly za stavu 1:1. Presadil sa na returne v jedenástej hre a v dvanástej sa dopodával k postupu.

"Nečakal som, že to bude také jednoznačné. Vedel som, že môjmu súperovi, ktorý v Bratislave vlani vyhral, tento turnaj sedí. Pravdupovediac, mne sedí ešte viac. Vyhovuje mi jeho hra, moja agresivita naňho platí," hodnotil Gombos.

"Bolo by ideálne, ak by som takto hral vždy, ale v tenise to neplatí. V ňom je človek raz hore, raz dole. Teraz však dobre servujem, robím od základnej čiary málo chýb. Potreboval by som, aby return viac padal."

20september2015_polsko_slovensko_davis_c_r4286_res.jpg

Norbertovi Gombosovi sa momentálne darí. FOTO - Ilustračné TASR.

Dvadsaťpäťročný galantský rodák (aktuálne 136.) bude v piatok nie pred 16.00 h medzi najlepšími ôsmimi čeliť 23-ročnému bieloruskému kvalifikantovi Jegorovi Gerasimovovi (324.). Bude to ich prvý súboj.

Bielorus v stredu nečakane vyradil českú jednotku podujatia Lukáša Rosola, víťaza Slovak Open 2012. "Gerasimov má kolísavé výkony, dokáže poraziť dobrých hráčov," myslí si Gombos.

"Má svoje kvality, nemožno ho podceniť. Hrá agresívne, má dobrý servis. Rezervy má v pohybe, budem sa snažiť rozbehať ho," dodáva.

Gombos bol vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Slovenska vo štvrťfinále. Prehral v ňom s Uzbekom Farruchom Dustovom.

V prípade extrémne vydareného konca sezóny môže zaútočiť na hlavnú singlovú súťaž Australian Open. Budúci týždeň si zahrá na challengeri v talianskej Brescii.

Norbert Gombos na Slovak Open

2014 štvrťfinále Farruch Dustov (Uzb.) 7:6 (2), 3:6, 6:7 (4)

2013 1. kolo Lukáš Lacko (SR) 2:6, 4:6

2012 2. kolo (osemfinále) Björn Phau (Nem.) 6:3, 3:6, 2:6

2011 nehral

2010 2. kolo kvalifikácie Sergej Betov (Biel.) 6:7(4), 5:7

2009 1. kolo kvalifikácie Patrick Taubert (Nem.) 2:6, 4:6

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos je na Slovak Open už vo štvrťfinále, vyradil obhajcu