Gombos aj Lacko prehrali vo štvrťfinále na Slovak Open (súhrn)

Norbert Gombos odvracia loptičku proti Farruchovi Dustovovi z Uzbekistanu.
Norbert Gombos odvracia loptičku proti Farruchovi Dustovovi z Uzbekistanu. (Autor: TASR)
TASR|7. nov 2014 o 19:29

Slovenský tenista Lukáš Lacko neobháji vlaňajší titul na bratislavskom challengeri.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel vo štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Na centri v NTC prehral s Uzbekom Farrukhom Dustovom po takmer dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 7:6 (2), 3:6, 6:7 (4). Gombos nevyužil šancu na postup do piateho finále na ATP Challenger Tour. Dustov nastúpi v sobotu v semifinále proti štvrtému nasadenému Holanďanovi Igorovi Sijslingovi.

"Celý zápas som sa cítil na kurte veľmi dobre, dobre som podával a bol som veľmi dobrý vo výmenách, preto som vyhral prvý set. V druhom sete to bolo o pár loptách, ktoré mi nevyšli za stavu 3:4 pri mojom podaní, súper to už potom doservoval. Tretí set bol o tom, kto si udrží servis a nervy na uzde. S priamou účasťou v hlavnej súťaži na úvodnom grandslame novej sezóny Australian Open to nevidím ružovo, pomohlo by mi jedine to, keby som vyhral challenger v Helsinkách," povedal Gombos.

Slovenský tenista Lukáš Lacko neobháji vlaňajší titul na bratislavskom challengeri Slovak Open. Vo štvrťfinále dvojhry prehral ako nasadená dvojka so sedmičkou "pavúka" Nemcom Petrom Gojowczykom za 73 minút v dvoch setoch 5:7, 4:6. Kľúčový bol desiaty gem úvodného dejstva, v ktorom Lacko nepremenil tri setbaly.

"Na turnaji sa veľmi dobre hrá, sú na ňom výborné podmienky. Ja tu hrám vždy dobre, ale aj ostatní hráči tu hrajú dobre. V súboji s Gojowczykom bol prvý set možno o jednej lopte. Dnes to bolo trošku nespravodlivé," povedal Lacko.

Dvojhra - štvrťfinále:

Peter Gojowczyk (7-Nem.) - Lukáš LACKO (2-SR) 7:5, 6:4

Farruch Dustov (Uzb.) - Norbert Gombos (SR) 6:7 (2), 6:3, 7:6 (4)

Igor Sijsling (Hol.-4) - Jimmy Wang (Taiw.) 6:4, 3:6, 6:3

Oleksandr Nedoviesov (Kaz.) - Iľja Marčenko (Ukr.) 4:6, 6:3, 6:4

štvorhra - semifinále:

Norbert GOMBOS, Adam Pavlásek (SR/ČR) - Colin Fleming, Jonathan Marray (3-V. Brit.) 4:6, 7:6 /2/, 10:7

Ken Skupski, Neal Skupski (4-V. Brit.) - Ante Pavič, Mate Pavič (Chor.) 6:3, 5:7, 11:9

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos aj Lacko prehrali vo štvrťfinále na Slovak Open (súhrn)