Goluža nevie, čo sa mu s mužstvom v zápasoch deje

R. Carapkin (vpravo) tvrdí, že v jeho rodnom meste to bude mať Tatran ťažké.
R. Carapkin (vpravo) tvrdí, že v jeho rodnom meste to bude mať Tatran ťažké. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|30. jan 2020 o 15:35

Pred dôležitým duelom v Moskve je to pre neho zarážajúce zistenie.

PREŠOV. Začiatok tohto roka pohľadom na výkony a výsledky donedávna rešpektovaného hádzanárskeho šampióna je priam katastrofálny.

Senzačná prehra v predposlednom zápase základnej časti extraligy v Košiciach nechala stopy na mužstve Tatrana Prešov aj v ostatnom stretnutí tejto časti súťaže.

V Tatran handball arene nastúpil síce úradujúci majster bez L. Urbana, J. M. Cabezona, N. Grzentiča i D. Kroka, čo ale nemohlo byť v súboji s výrazne omladeným tímom súpera nejakou výhovorkou.

Napokon, Tatran mal na lavičke tiež dosť talentovaných mladíkov. Lenže tí, na rozdiel od tých hosťujúcich, zápas presedeli na lavičke.

Vytrácajú sa i tí najvernejší

Pred hŕstkou najvernejších fanúšikov, z ktorých viacerí z haly odišli už po polčase, sa hrala nečakane vyrovnaná hádzaná.

Družstvá sa striedali vo vedení a rovnaký obraz prinieslo aj dvadsať minút druhého polčasu.

Potom sa Prešov ako tak vzchopil a po góloch M. Straňovského a asistenciách Afanou – Gatineho, Tatran razom viedol o päť gólov.

V poslednej desaťminútovke sa ale vrátil do starých koľají, dokonca dokázal dať už len tri góly.

A nakoniec do posledných sekúnd tŕpol. Záverečnú útočnú akciu domáci nedotiahli a rýchlu kontru sa tak snažil rozohrať brankár Šale.

Síce trochu kostrbato, no predsa len sa hostia dostali na dostrel prešovskej brány.

Prokopovu strelu, takmer súčasne s klaksónom, však Cvitkovič nádherným rozštepom vyrazil.

Veľký favorit tak vyhral s poriadne odretými ušami.

„Neviem, čo k tomu povedať. Na tréningu vyzerajú hráči veľmi dobre. Sú rýchli, strieľajú, bránia super. Akonáhle ale príde zápas sú v kŕči a ja neviem, čo sa to deje,“ reagoval trénera Tatrana Prešov S. Goluža po zápase.

Pred play-off nálada na bode mrazu

Nálada v prešovskom tíme aj po zápase so Šaľou bola na bode mrazu.

Málokomu z hráčov bolo do reči. Slovenského majstra čaká v prvú februárovú nedeľu dôležitý zápas play-off SEHA Gazprom ligy proti Spartaku Moskva.

Nuž a ostatné dva extraligové výkony, ktoré mali byť zároveň súčasťou prípravy na zápas v Rusku, na sebavedomí mužstvu Tatrana Prešov veru nepridali.

„Ja aj moji spoluhráči len ťažko hľadáme vysvetlenie, čo sa s mužstvom deje. V prvej polovici sezóny sme odohrali niekoľko výborných zápasov na medzinárodnej úrovni. A s podstatne silnejšími súpermi, ako sú tí na domácej scéne. Zarážajúce je, koľko chýb a mnoho úplne zbytočných, robíme v poslednom čase. Za to potom platíme krutú daň. Proti Šali sme hrali síce lepšie ako v Košiciach, no stále to nie je ono. Navyše hráme bez zranených i s takými, ktorí idú na ihrisko iba so sebazaprením. Hádam tým by sa to dalo nejako ospravedlniť,“ mienil ruský legionár v službách Tatrana Roman Carapkin.

„Lenže nad Šaľou sme viedli už o päť gólov a mali možnosti náskok zvýšiť. My ale pokazíme útoky, súper kontruje a potom sa do samého konca strachujeme o výsledok. Niečo také, hoci v oslabenom zložení, by sa nám naozaj stávať nemalo.“

Výsledky Spartaka sú vraj skresľujúce

Výprava prešovských hádzanárov má plánovaný odlet do Moskvy na zápas play-off SEHA Gazprom ligy proti tamojšiemu Spartaku z košického letiska cez medzipristátie vo Viedni v sobotu ráno.

Určite bez kvarteta hráčov, ktoré nehralo proti Šali.

Chýbať v nej však nebude moskovský rodák, ktorý do Tatrana Prešov prestúpil z klubu ruských Čechovských Medveďov. Tí sú v aktuálnej tabuľku tamojšej Superligy druhí za prvým Stavropoľom a pred tretím Petrohradom.

Spartak Moskva je momentálne štvrtý. V základnej B skupine SEHA Gazprom ligy však dieru do sveta nespravil.

Skončil šiesty so ziskom chudobných troch bodov. Týmto pohľadom Tatran Prešov skončil v A skupine výrazne lepšie. Získal pätnásť bodov a patrila mu tretia priečka za Vardarom Skopje a Motorom Záporožie.

„Na nevydarené ostatné zápasy v slovenskej extralige musíme zabudnúť a maximálne sa sústrediť na zápasy play-off SEHA ligy so Spartakom. V nedeľu v Moskve, ôsmeho doma v Prešove. Nuž a to, že Spartak v skupine B skončil posledný, je dosť zavádzajúce,“ tvrdil Roman Carapkin.

„Ruská superliga je veľmi kvalitná a náročná súťaž, v ktorej chce Spartak skončiť na popredných priečkach. Aj preto na niektoré zápasy základnej časti SEHA Gazprom ligy nenastupoval v najsilnejšom zložení. Povedal by som, že skôr ich hrával s druhou, mladšou garnitúrou hráčov. Navyše, viacerých dôležitých hráčov mal zranených. Momentálne má však Spartak káder už v plnej sile. Akurát čo viem, otáznik visí len nad Alexandrom Derevenom, ktorý v minulosti vyhral Ligu majstrov s Vardarom Skopje. Takže ľahké to mať veru nebudeme, “ uviedol Carapkin, ktorý vie, že súper bude mať na svojej strane aj búrlivých fanúšikov.

„So Spartakom bude určite hrať aj publikum. Dobre to z minulosti poznám. Na jeho zápasy chodia aj futbaloví fanúšikovia klubu a tí vedia vytvoriť v hale búrlivú kulisu. Na to je ale väčšina z nás z iných hál zvyknutá. A že zápasy play-off s nami berú veľmi vážne svedčí i fakt, že v rámci prípravy asi dva týždne sa pripravovali mimo Moskvy. My nie sme kompletní, no určite sa všetci ostatní chceme zomknúť a vrátiť sa k výkonom, ktoré sme predvádzali v prvej časti sezóny. Dúfam, že to prinesie aj želateľné výsledky.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Goluža nevie, čo sa mu s mužstvom v zápasoch deje