Woods je po prvom kole od návratu v top 10, v Auguste vedie Kórejčan

Tiger Woods.
Tiger Woods. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. apr 2022 o 09:55

Sung-jae je o jednu ranu pred Austrálčanom Smithom.

AUGUSTA. Kórejčan Im Sung-jae sa po 1. kole usadil na čele golfového turnaja Masters v Auguste. Na úvodnom major turnaji sezóny zahral 18 jamiek na 67 úderov, teda päť pod par ihriska. Viedol o jednu ranu pred Austrálčanom Cameronom Smithom.

Na spoločnej tretej priečke boli s bilanciou 69/-3 svetová jednotka Scottie Scheffler z USA, Čiľan Joaquin Niemann a bývalí víťazi Masters Angličan Danny Willett (2016) a Američan Dustin Johnson (2020).

Hviezdny Tiger Woods pri svojom návrate na súťažné greeny po vlaňajšej autonehode figuroval na priebežnom desiatom mieste s bilanciou jeden úder pod par (71/-1).

Pätnásťnásobný šampión na major turnajoch, ktorý utrpel pred 14 mesiacmi pri havárii viaceré vážne zranenia nohy a niekoľko týždňov strávil v nemocnici, zahral v úvodný hrací deň tri birdie a dvakrát bogey. Štyridsaťšesťročný Američan hral prvé súťažné kolo po 508 dňoch.

"Toto miesto je elektrizujúce. Toto sme tu dva roky pre covid nezažili, diváci boli úžasní a nabíjajú nás energiou na každom kroku," povedal Woods pre AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Woods je po prvom kole od návratu v top 10, v Auguste vedie Kórejčan