Nevydarený deň pre Sabbatiniho. Medaila sa mu vzdialila

Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini na OH v Tokiu.
Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini na OH v Tokiu. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. júl 2021 o 09:40

Patrí mu delené sedemnáste miesto.

TOKIO. Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini v sobotňajšom 3. kole mužského turnaja na olympijských hrách v japonskom Tokiu absolvoval ihrisko na 70 rán, čo je jeden úder pod par.

V doterajšom priebehu si pripísal 206 rán, čo je sedem úderov pod par a v celkovej klasifikácii mu patrí spoločná 17. priečka s ďalšími desiatimi súpermi.

V sobotu sa 45-ročnému Sabbatinimu darilo najmenej z doterajších troch súťažných dní. V prvom totiž potreboval 69 rán a v piatok len 67 úderov.

Tentokrát sa mu viac darilo v prvej polovici kola. Na prvej jamke síce zaznamenal bogey, no potom na šiestej až ôsmej si pripísal birdie. Bogey neskôr mal aj na 11. a 16. jamke, bilanciu z druhej polovice si vylepšil birdie na 17. jamke.

Sabbatini bol v sobotu vo flighte s Britom Paulom Caseym a Jhonattanom Vegasom z Venezuely. Golfista z Veľkej Británie figuruje na spoločnej tretej priečke, Venezuelčanovi patrí zatiaľ 17. pozícia.

Lídrom hodnotenia zostal Američan Xander Schauffele, ktorý má bilanciu 14 rán pod par. O jeden úder viac zatiaľ potreboval domáci Hideki Macujama.

Mexičan Carlos Ortiz a spomenutý Brit Casey sú na tretej priečke s dvanástimi údermi pod par. Sabbatiniho tak od medaily aktuálne delí päť rán.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Golf»Nevydarený deň pre Sabbatiniho. Medaila sa mu vzdialila