Nie som rasista! hromžil strieborný golfista Sabbatini v Šamoríne

Rory Sabbatini počas tlačovej konferencie v Šamoríne.
Rory Sabbatini počas tlačovej konferencie v Šamoríne. (Autor: TASR)
Sportnet|3. aug 2021 o 14:14

Juhoafrický rodák reprezentujúci Slovensko získal striebro v golfovom turnaji.

BRATISLAVA. Strieborný golfista z OH v Tokiu Rory Sabatini sa hneď na začiatku stretnutia s novinármi v Šamoríne vrátil k otázke svojho tetovania.

"Cítim sa nahnevaný a dotknutý, že si o mne niekto myslí, alebo že to vôbec niekomu napadne, že som rasista. Sú to absurdné obvinenia. Nikdy som s rasizmom nebol spájaný a som znechutený.  

Rešpektujem všetky vierovyznania, rasy, presvedčenia, národnosti a kultúry. V Tokiu som reprezentoval Slovensko. Mali sme sa tešiť a oslavovať. Som hrdý, že som vyhral pre Slovensko striebro. Táto absurdná fabrikácia ma veľmi znechutila a som z toho smutný.

Moje tetovanie má zosobňovať 3 L – love, laugh, loality (láska, smiech a vernosť). Sú to heslá z nášho manželského sľubu. Spájanie s radikálnymi organizáciami je len zhoda náhod.

K tejto téme sa už nebudem vyjadrovať," vyhlásil rodák z Južnej Afriky, ktorý reprezentuje Slovensko. 

Už niekoľko minút po senzačnom druhom mieste golfistu v olympijskom turnaji v Tokiu začali po sociálnych sieťach kolovať fotografie, ktoré upriamili pozornosť na jeho tetovanie na ľavej ruke.

Podľa odborníkov na extrémizmus môže pripomínať symbol krajne pravicovej juhoafrickej politickej organizácie Afrikánske hnutie odporu (Afrikaner Weerstandsbeweging).

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Golf»Nie som rasista! hromžil strieborný golfista Sabbatini v Šamoríne